Beautiful like diamonds in the sky

Igår var då sista dagen på teatern. Sista dagen med den här showen i alla fall. Nästa show lär dra igång om sisådär tre månader och då lär jag ju behövas igen. Men eftersom det var sista kvällen så var alla lite extra taggade, en i crewet hade fixat sisådär 100 jelly shots och vi var kanske 20-30 st där.. och alla ville inte ha... hehehe. Så det blev en och annan jelly shot och efter ett tag började de prata om vilken kostym alla skulle ha och frågade om jag skulle lägga på mer smink osv. Till slut gick det upp för mig att vi backstage-brudar också skulle ut på scen och dansa loss med resten av gänget. Sjukt roligt var det i alla fall. 
 



Det var minsann ett projekt att tvätta bort allt det där sminket haha!
 

Två dagar sedan

Blev lite uttråkad sådär innan läggdags i fredags, så kring midnatt stog jag och fifflade med detta. Haha.
 

Gullefjun då!

Hur söta är dom inte på teatern då? Fick denna fina lilla present idag av två stycken som medverkar i showen för att jag fixat deras hår under dessa tre helger (är inne på tredje helgen nu). En liten flaska vin och choklad, helt underbart gulligt! Blev otroligt glad, det gjorde helt klart min dag :)
 
"For the 1/2 time fix up's and beautiful looking hair... You rock! Bex & Treeza xoxo"
 
 

Igår

Hängde ju med den amerikanska au pairen igår, otroligt trevlig brud. Förhoppningsvis kommer vi lära känna varandra bättre och så har jag fått mig en bra vän här i stan. Var också lite roligt för jag och Emma har planerat att åka till Wellington nästa onsdag och tydligen ska Madi (amerikanen) också göra det så vi får försöka styra upp en träff där borta kanske :) 
 
Vi började i alla fall med att dra på bio i Waikanae. Helt sjukt vilken bio det var. Otroligt litet och hemtrevligt men tror ni inte att hela salongen består av dubbelsoffor? Med kuddar i? Och man kunde få kaffe och sådant serverat ifall man ville? Där har ni en idé Sverige. Som ett kafé, fast som i ens eget vardagsrum, fast man var på bio. Sedan när vi blev upphämtade av hennes värdmamma, Jo, så blev jag inbjuden på en middag de skulle på under kvällen. Jag tackade självklart ja till det, så vi drog först hem till dem för att hänga lite. Där bjöds det på vin och lite tilltugg. Senare drog vi oss till restaurangen Curry Town för att käka med 15 andra kalasbrudar. Flera av dem kände jag igen från teatern och när jag kom dit så utbrast de "ooooh, it's the hairgirl!!!" eftersom jag fixar de flestas hår hahaha. Jättemysig dag blev det.
 

Så jävla glad att det är löjligt

Hahaha. Blev just uppringd och nu har jag en bio-dejt om sisådär tre timmar. Haha!
 
Jag visade ju bilder för en vecka sedan då jag var barnvakt hos en annan familj som hade en fantastiskt snygg trädgård? Den familjen har precis fått dit en au pair från USA och hon ville hitta på något idag. Så vi ska minsann på bio. Hahaha, det känns jätteroligt om jag ska vara ärlig.
 
Sedan har jag styrt upp andra projekt i livet som förhoppningsvis blir bra och så har ju Rihanna släppt en ny singel, livet är grymt! 
 
Nu drar jag ut på min långpromenad så att jag sedan kan hoppa in i duschen och göra mig iordning för bion. Haha, har saknat att gå på bio faktiskt. Har inte gjort det sedan jag kom hit...
 
 

Duktig tjaj

De senaste dagarna har jag varit otroligt ambitiös när det kommer till promenader. Känner att jag vill röra på mig, men kan inte göra något avancerat då jag är förkyld. Så promenader på ca 8-10 km har jag gjort nu i en veckas tid. Det är rätt bra gjort av mig tycker jag haha! Sen att jag fortfarande tycker att det är kul är ju ännu mer imponerande. Nu hade jag tänkt dra ut igen, och det regnar? Ni ser ju, jag är verkligen sjuk på riktigt.
 
 Bild från en promenad förra veckan. Vi har haft helt fantastiskt väder här den senaste tiden så en nice bränna har man ju helt klart fått också ;)

Shine bright like a diamond

Helt underbar! 

 

Diamonds

Vem tror ni släpper en ny singel imorgon, onsdag då? Jo, självklart fröken Rihanna. Men det är ju så frustrerande att jag lever i framtiden och hon i dåtiden, så jag kommer behöva vänta till torsdag för att få höra låten haha! Är dock jäkligt taggad ändå.
 
sjukt snygg bild till singeln också

En tripp till nittonhundrasjuttio-talet.

Älskar verkligen mitt lilla jobb på teatern. Det är så underbar stämning mellan alla och man märker verkligen skillnad på folk och folk. Alla är så öppna här jämfört med svenskar så det blir som en helt annan stämning på något vis. Efter att de har pratat med en i typ en halv minut så blir man inbjuden till deras hus och man ska bli visad runt här och där. Helt annan mentalitet alltså! 
 
Efter att jag sminkat och fixat hår klart i söndags så smög jag ut till publiken för att kolla på första halvan av showen. Andra halvan är det för många killar som ska göras om till tjejer så då behövdes jag ju där bak, men lite show blev jag bjuden på i söndags i alla fall. Jätteroligt att kolla på!
 

Hoppla

Idag blev det comeback för Gill inom hästsport. Det var ett litet lokalt event för nybörjare och andra som ville tävla på en inte alltför seriös nivå. Gill har varit borta från hästryggen i nästan helt och hållet 6 månader pga. att hon föll av en unghäst och bröt nyckelbenet (hon har dock ridit lite mer på slutet, men verkligen inte mycket haha), men tror ni inte att hon och hennes underbaring Moose går och vinner hela skiten ändå? ;) Alla i varja klass tävlade i både dressyr och hoppning. 
 
Vi har haft strålande väder idag så jag har bränt mig på dekolletage och i ansiktet. Sedan har jag fått en otroligt fager bondbränna på armarna. Underbart!!
 

Barnkalas

Ben fyllde ju hela fem år i torsdags så igår blev det barnkalas minsann. Tårtan var ett rymdskepp, men jag vet inte riktigt om man ser det sådär jättetydligt? ;) Han var då otroligt glad över den så det var ju bra åtminstone hehe.
 

Fem varv runt solen

Här har de en liten tradition på montessori (förskolan), att man under sin sista dag gör något som kallas around the sun. Då tar man med sig foton på barnet som ska sluta, ett för varje år av deras liv. Sedan tar man med sig lite frukt att bjuda alla barn på.
 
De visar upp bilden från det att barnet (som ska sluta) var nyfött, sjunger en liten sång och barnet går med en jordglob runt ett ljus som symboliserar solen. Sedan tar man fram en bild från det att barnet var 1 år, sjunger en sång och barnet går runt "solen" igen, bild från barnet var 2 år osv fram till 5 år. Ben fyller alltså 5 år idag och nu är han på skolan. Äntligen. Bara ett ställe att hämta upp barnen ifrån och man har 30 minuter extra här hemma. Perfekt! 

Ben står där uppe med läraren, vet inte riktigt vad Drew gör... om han symboliserar solen tillsammans med ljuset eller något hahaha!


*Går runt solen för att bli ett år äldre*

Visar bilder från en viss ålder

Dags för frukt!

En bild


Söndags

Igår blev en lång dag arbetsmässigt. Först barnvakt i fem timmar (i ett sjukt snyggt hus haha), sedan vidare till teatern för att fortsätta fem timmar till i sminket där. Det var dock inte alls jobbigt och jag känner att jag har mycket mer energi nu när jag får jobba mer. Perfekt med andra ord!
 
Lite bilder från huset/trädgården där jag var barnvakt. Detta är förövrigt huset som Gill växte upp i, och tydligen var trädgården ännu finare när de bodde där för flera år sedan.






Full rulle

Ja det är inte mycket ledig tid för mig numera. Börjar likna mitt gamla liv en aning, men på ett annat sätt. Nu när jag fått detta jobb på teatern så är det samtidigt fler familjer som skriker efter barnvakt. Så idag ska jag först iväg och vara barnvakt 10-15 sedan kl 15 ska jag egentligen vara på teatern men kommer lite sent och så jobbar jag där till 20-snåret. Kan bli lite senare också, men förhoppningsvis inte. Så idag blir det ett tiotimmarspass. Men jag gillar ju pengar, haha!
 
Hoppas ni får en fin nattsömn där hemma i alla fall ;)

Vattensamling

Idag drog vi alla ut på farmen för att fixa stängslen i en hage längre bort. Barnen ville  däremot ut och leka i en å, så jag fick gå med dem för att hålla koll på dem alla (vi har två till på besök över natten, så det var fyra vildingar att hålla koll på), medan föräldrarna fick jobba på helt själva med stängslen haha!
 





Dear Santa,

iPhone 5 alltså. Vilken skönhet. Det gör ju saker lite jobbiga att jag bor här just nu då jag inte gärna vill vara låst till ett nya zeeländskt nummer. Men jag vill ju ha denna vackra skapelse. Buhu. 
 

Från skräck till mys

Inatt drömde jag dels om Max (hamburgekedjan, ingen kille haha), men jag fick aldrig någon mat därifrån..... Skräcken. Sedan vaknade jag. Men var helt sjukt trött så jag somnade om igen. Då drömmer jag om att jag ska hoppa fallskärm med bland annat Josefine och Billy haha! Men båda dom bangar och då när jag är sekunder från att hoppa ut från planet så inser jag att jag har mjukisbyxor med min iphone i. Så jag får panik eftersom iphonen lär ramla ur denna lösa och fladdriga ficka så när jag ber tjejen som är ansvarig för flygplanet och alla som ska hoppa ifall hon kan ta min telefon och ge den till Billy, så säger hon att hon inte kan det eftersom hon inte har någon fallskärm på sig (?). Haha, jag fick sådan panik!! Dels för att jag skulle falla ur ett flygplan och dels för att min telefon skulle få göra samma sak fast utan fallskärm hahaha. Skräcken i att förlora min iphone alltså, den är inte nådig! Så efter den drömmen blev det att gå upp och göra något betydligt mer behagligt än att inte få någon max-mat eller att behöva hoppa fallskärm ofrivilligt så att man förlorar sin iPhone, detta är vad jag gjorde:
 
 
Mys med vår nya lilla familjemedlem

Utvecklingsdags

I tisdags ringde Gill mig och sa att hon förmodligen fixat ett jobb åt mig. Om jag ville förstås. Men eftersom hela grejen har med make up och hår att göra så kunde jag ju inte ens låtsas att jag inte ville ha det. Hennes kompis på Otaki theatre behövde någon som kunde hjälpa dem nu när de håller på med en show med 70tals-tema. Jag åkte dit igår för att bara prata med Gills kompis (trodde jag), men blev direkt inkastad i ett minimalt rum med 40 pers i som gjorde alla möjliga olika frisyrer och sminkningar. Kände mig direkt som hemma, det är ju lite sådär det går till har man märkt genom åren i skolan haha. Så nu är det klart, jag ska hjälpa dem nu tre helger framöver och så fort det blir någon annan show lär de också höra av sig då detta är en stad med inte alltför många make up artister hahaha. Känns skitroligt och jag börjar redan imorgon då det är premiär.
 
Det var final rehearsal igår så jag fick sitta och se på hela showen


 
 

Igår

Blev lite bakning igår. Ben kom hem från Montessori med ett recept på lite kakor som de gjort under dagen. Så eftersom Gill var hemma och ville hitta på något skoj med barnen så blev det att baka lite. De vart betydligt mycket finare än vad de var goda, och då är de ju inte ens fina heller. Haha, men det var väl kul att baka lite ;)
 



Uscha

Något hemskt hände igår. Verkligen mega-hemskt. Som vanligt värmer jag upp ca 360 ml mjölk åt det lilla lammet samt 400 ml till det stora. Ropar på barnen, säger åt dem att ta på sig skorna och ta med sig flaskorna ut för att mata lammen. Jag skulle bara röja undan lite inne i köket och sen skulle jag ut till dem för att bara kolla läget. Hann inte alls långt, så fort barnen kommit ut så kommer de in igen skrikandes och med tårar rinnandes längst kinderna. Tror ni inte att lammen ligger döda i deras lilla inhängnad? Fy.. fan. Först kände jag mig ju hemsk som skickade ut dem alldeles själva, sen fick jag ju panik för att jag inte visste hur jag skulle hantera situationen, självklart blev jag aningen ledsen på samma gång då de var världens sötaste lamm (hallå, tänk er lambi-reklamerna?!). Barnen tog det dock inte alls hårt. De grät i kanske 5-10 minuter sedan sa de till mig att det kändes bra igen. Barn alltså... jag var då skakis hela kvällen. 
 
Sisådär 20 minuter efter upptäckten säger Olivia att Lucky (vår Schäfer) är där inne och gör något... och när jag går ut och ropar på honom så har ju han gjort ett stort hål i staketet så uppenbarligen hade vi gärningsmannen där. Den hunden kommer tyvärr inte kunna stanna med oss längre då han numera uppenbarligen är en fara för våra andra djur på gården. Tragiskt verkligen...
 
RIP lilla Billy Tibbles
 
 

Barnsligt

Var ju som sagt barnvakt igår igen åt en underbar familj i närheten av Waikanae (säger nog inte er så mycket men, ca 15 km härifrån). Eftersom jag skickat alla barnen i säng kring 8, så hade jag ju väldigt mycket tid att döda. De har ett ps3 som är inkopplat till nån grej med i princip alla serier som finns, asmånga barnfilmer, hur mycket icke-barnfilmer som helst och typ allt man kan tänka sig. Så jag började kolla runt där ifall det var något spännande att titta på. På slutet av kvällen när klockan började närma sig 12 så blev jag väldigt trött och bestämde mig för att gå in på barnfilms-mappen för att hitta något väldigt okomplicerat att se på. Så det slutade med att jag såg Sky High. Kring halv ett klampar föräldrarna innanför dörren och pappan blir helt förskräckt och säger "Men åh nej, visade barnen bara mappen med barnfilmerna?!". Jag kunde inte låta bli att skratta lite åt mig själv och svarade "nej då... jag ville ju se den här...". Båda två börjar fullkomligt asgarva och jag känner mig plötsligt lite barnslig, men sedan kommer det faktiskt fram att de också gillar den filmen och så satt vi och kollade klart på slutet tillsammans hahaha!
 
Otroligt härliga människor alltså!
 

Kvällens

Ikväll blir det att dra sig mot Waikanae där jag ska vara barnvakt åt ett annat par. De har bott i England (mamman är därifrån), så de har som så himla bra koll på Europa vilket får mig att känna mig lite hemma med dem haha! Sist pratade vi om Stockholm och de berättade om när de varit och sett Vasaskeppet och allting. Fina ungar hade de också, så det ska bli kul att få komma tillbaka.
Får se om jag hittar den här gången, sist fick jag ju ringa upp Hollie (mamman) som då fick komma till gatan jag stod på och hämta upp mig hahaha. Kanske går bättre denna gång? Men man vet aldrig.
 

Bra där

Min timing ligger på topp idag iaf. Såg ut över ett grått Nya Zeeland denna morgon, men när jag gick ut för att mata lammen så kändes det ändå väldigt varmt i luften. Lite blåsigt, men inte så värst farligt. Jag bestämde mig i alla fall för att ta ut Moose till ridplanen för ett litet ridpass. Det gick hur bra som helst, fortfarande lite blåsigt men inga större problem.
 
Efter en timme går vi in till stallet igen, jag borstar honom ordentligt, på med täcke och ut i hagen igen. Jag kommer in i huset och tänker förbereda lunch. Då öppnar sig himmlen och det bara forsar ner regn. De där gigantiska regndropparna tillsammans med vinden kan inte ha varit sådär fantastiskt underbart att vara ute i. Så jag valde ju precis rätt tillfälle att gå ut och rida kan man säga.
 

Diamonds

Så det är återigen dags för denna donna att åka ut på världsturné. Denna gång är det Diamonds world tour och tror ni att jag måste se den eller? Helt klart. Inga datum är släppta än för alla utanför USA, men antar att Sverige är aktuellt kring november som sist, så det passar ju perfekt eftersom jag är hemma då igen. Hon uppträdde som ni alla kanske inte vet på VMAs häromdagen och klippet har ni nedan.
 

Cockiness/ We Found Love featuring A$AP Rocky (Live)

Get new music videos and MTV show videos on MTV.SE.

www.mtv.se

More from 2012 MTV Video Music Awards Watch videos Watch New Music Videos | Music News


Jag hoppas att det funkar, för om man är i NZ funkar det inte att kolla på MTVs svenska klipp. Men ja, annars är det bara en tom konstig ruta för oss alla, kan ju vara kul det med ;)
 

Hahaha

Gick in på Finn's facebooksida och hittade lite bilder på mig och Emma där i vimlet. Kan ni hitta oss? Självklart har jag en pirathatt på mig... haha, fick låna den lite av en söt tjej vi träffade inne på toan. Hahaha.
 






Ridning på hög nivå




Efter att vi varit på tävlingen i Foxton (och Olivia blev sugen på priserna i prispåsen och insåg att hon måste rida för att få dem) så blev det dags att få upp barnen på hästryggen. Några bilder från den eftermiddagen.





Foxton

Igår åkte vi alltså ca 2-3 mil norrut till en tävling där Gill skulle döma. När vi väl kommer fram har hon bara två stycken i sin klass, så vi kommer dit.. Gill dömde (som assistent fick jag skriva upp vem som vann de olika grenarna och ge Gill rosetterna ur prispåsen typ), sedan hittade vi ett bord fullproppat med gott fika, lite loppis där vi hittade världens sötaste tävlingsoutfit till Ben, sen åkte vi förbi en hage för att släppa ut några kor..... och hittade några bjälkar att roa oss med. Balansgång är ju aldrig fel liksom haha!







 

Hallå där

Har ju verkligen varit bäst på att uppdatera den här senaste tiden. Eller inte haha! 
 
I torsdags åkte jag på någon influensa så allt jag gjorde den dagen var att sova, vakna för att dricka vatten, sova, gå på toa. Typ. Haha, fantastisk dag. Igår mådde jag betydligt bättre men hade ingen apetit över huvudtaget. Idag känner jag mig i princip helt normal, men har liiite ont i halsen. Lite ont i halsen kan jag leva med om jag jämför med hur jag mådde i torsdags. Så det går uppenbarligen fort i svängarna här.
 
Dagens planer är att åka iväg till en hästtävling med Gill där hon ska vara domare. Jag får vara någon slags assistent. Ska bli kul att se vad jag får göra haha! 
 
Hörs mer senare.
 
(Det är ju förövrigt 1 september nu som räknas som vårmånad här. Woho!! Sommaren är påväg)

RSS 2.0