Man måste ju hämta barnen med stil

Jim har jobbat på den här gamla brandbilen ett tag nu inför stadens årliga julparad. Den blev färdig en halvtimme innan det var dags att hämta barnen igår, så han bestämde sig för att hämta barnen med den (plus de andra barnen som tillhör någon från brandstationen). Jim är alltså brandman om ni inte förstod det. Han behövde dock någon vuxen som kunde sitta med barnen där bak också, så jag fick ju bara lov att hänga med. Alla som såg oss på vägen vinkade glatt, det var lite kul.
 

Suck

Självklart ska jag gå och bli sjuk mitt i alltihopa. Jag som hittat någon slags motivation att börja träna hårdare. Kände igår morse att jag hade lite ont i halsen, men ignorerade det och tränade på som vanligt. På kvällen blev jag så sjuuukt varm så febern kom alltså på besök. Ni kan ju tänka er hur det var att sova med det. Det gick inget vidare. Jag var så grymt varm att det kändes som att jag strålade ut tillräckligt med värme för att värma upp hela huset och samtidigt låg jag och skakade för att jag frös så mkt. Somnade vid 10, vaknade 01:32 och efter det kunde jag inte sova så mycket mer. Är dock inte jättetrött nu, men jag har städat klart här hemma nu och tänker gå och vila i ett par timmar tills det är dags för lunch.

Känner mig inte febrig nu i alla fall vilket är ett stort plus, så kanske mår bra imorgon. Får hålla tummarna för det!
 

Nu jäklar

Började ju lägga lite krut på det här med träningen för kanske 2-3 månader sedan. Det ser faktiskt ut som att någonting har hänt också. Jag la två bilder bredvid varandra nu för att jämföra min arm i början på året och min arm för några minuter sedan, verkar då gå åt rätt håll! (älskar också att jag är bruuuun i november haha!)
 

Söt

Har nu börjat göra lite husarbete åt min värdmammas föräldrar. De jobbar varenda dag på deras kafé så deras hus är väl inte det som direkt prioriteras för dem. Igår när jag skulle sätta igång så möttes jag av denna lilla lapp på köksbänken. Tycker att alla är så gulliga när de pratar med en här. Jag skulle hoppa på bussen en gång och busschauffören frågar glatt "Where ya going, love?". Man blir så glad av alla människors trevlighet haha!
 

T to the AGGA

I juli är det dags igen. Känns grymt att ha något såhär stort att se framemot igen. Nu är det inte bara mina föräldrars resa till NZ om en månad, Australien i april, träffa alla nära och kära i sverige i slutet på juni utan även Rihanna i juli!!! YES. Min älskade Rihanna vet ni ;) Nytt album är även släppt idag. Unapologetic finns att köpa på iTunes! Woho vilken bra måndag.
 
 Det är ju självklart mina bilder också. Från November förra året.

Igår

Läs inte första stycket om ni planerat att se Breaking Dawn part 2. Avslöjar lite om handlingen.
 
Drog på bio igår med fröken Emma. Var ju bara tvungen att se Breaking Dawn part 2, då jag har sett alla de andra twilight-filmerna. Måste säga det att både part 1 och 2 var helt sjukt dåliga. Haha! Den första delen var ju mer eller mindre bara om Bella som var gravid och den andra om en fight som aldrig blev av. De hade dock gjort filmen på ett bra sätt, trots att handlingen var så sjukt dålig. Jag och Emma satt nästan och skrattade oss igenom filmen i de mest seriösa lägen bara för att skådespelarna antingen såg roliga ut eller för att de gjorde någonting komiskt mitt i allvarets hetta. Jag behövde i alla fall se filmen och det var väl värt det bara för att få ett slut på historien.
 
Sen är det ju inte riktigt samma sak att gå på bio här i NZ som det är hemma, här får man till exempel inte dra och köpa tilltugg någon annanstans än från själva bion... Så jag fick stoppa två godispåsar innanför tröjan igår innan vi gick in i salongen. Godissmugglaren numero uno vet ni. Och i salongen satt ett gäng som applåderade och busvisslade så fort någon av de goda dödade en av de onda! När händer det i Sverige? hahaha!
 

kulkul

Photobooth är alltid lika populärt haha!


121117

Igår satt jag och lyssnade igenom musik för att hitta något nytt att lyssna på när jag är ute och promenerar eller när jag bara är allmänt sugen på att lyssna på musik. Hittade några gobitar! Tänkte dela med mig lite också. Den första låten hörde jag för första gången ute på en nattklubb i Palmerston North där kring klockan 4 på morgonen, blev lite glad när jag hittade den igen för den är så skön att lyssna på bara.
 
 

Varför har jag missat denna?

 
 
 

Åh, jag saknar min lilla skrutt


Huh

Vad mycket jag har jobbat idag. Helt galet. Har bäddat om hela fyra sängar. Det ni. Hahaha, det är rätt stört vad slappt liv jag har egentligen. På något plan känns det som att jag förtjänar det dock, då jag jobbade i princip konstant både veckodagar och helger när jag var hemma i Sverige. Karma kanske.
 
Så fyra sängar, det är ändå ett litet projekt då det inte handlar om lakan, täcke och kuddar som hemma. Här är det lakan, överlakan, filt, filt, filt, överkast + kuddar. Hahaha, så det tar ett litet tag att bädda om en säng eftersom det är så många olika delar. Faktiskt! ;)
 
"gammal" bild från dagen jag flyttade hit till Putput

Men fy....

Imorse var jag så sjukt trött. Jag drog på mig mjukiskläder lite snabbt, gick in på toan men springer ut lika fort. Självklart ska Nya Zeelands största spindel sitta och lura där inne på väggen bakom toan. Jag gick upp för att käka frukost och få barnen klara inför skolan. Flera gånger under morgonen så tänkte jag tanken att gå på toa, men kom på lika snabbt vad som satt på väggen. 
 
När jag skjutsat barnen till skolan började jag dammsuga på nedervåningen och då gick jag och dammsög upp den där saken haha. Tack mig själv, äntligen kunde jag gå på toa.
 
Tänk bara vad jag kommer kunna hitta i Australien när vi åker dit. Och då är de ju farliga på riktigt också. Herregud alltså.
 
 
 

putsa, putsa

Mina "nya" skor såg rent ut sagt förjävliga ut efter denna helg. Så jag satte mig ner på golvet med en babywipe och började putsa. Se så fina de är nu igen hehe.
 

Vadå, har jag en blogg?

 
Åh, orkar knappt blogga eftersom internet är så dåligt här. Varför skaffar man inte ordentligt internet egentligen? Ni vet, sånt där som alla har i Sverige hehe. I alla fall så tänkte jag berätta lite om helgen. Jag och Emma drog ju nämligen till Taupo igen. Tredje gången vi är där och röjer. När vi återvänt hem till Emma i Tokoroa på lördagen (hon trodde att hon jobbade) så fick hon reda på att hon var ledig hela helgen. Så vi vände om och drog tillbaka hahaha. Gick på bio, träffade två svenska tjejer i vårt rum på vandrarhemmet, käkade en fantastiskt glamourös middag (chips och dipp) och spenderade kvällen på Finns än en gång.


Quick fuck's kommer nog alltid påminna mig om Nya Zeeland senare i livet haha....

Måndags


Känsliga läsare varnas!!

Jag vet att det är lite mycket att ta in såhär på en gång, men nedan skådar ni min middag för några kvällar sedan. Hur sjukt?! Haha! Jag lämnade väl kanske kvar lite grönt, men långt ifrån allt. Jag är stolt över mig själv ;)
 

Tips!

Jag är ju oftast inte jätteduktig på att läsa böcker, men här har jag ibland mycket tid att döda så jag har blivit bra på att plocka upp en bok om jag inte har något särskilt jag måste göra. Fick boken Julia skickad till mitt tidigare hem här i NZ, men det var inte förrän igår jag började läsa den på riktigt. Tror ni inte att jag läst ut hela boken på 500 sidor idag? Helt galet. Så om ni söker någon bok att läsa, så kan jag helt klart rekommendera denna. 
 

Guy Fawkes

I England firas denna högtid och NZ har då hoppat på och gör detsamma. Det är lite luddigt vad högtiden handlar om, känns inte som att någon riktigt vet varför här. Men det var i alla fall en viss Guy Fawkes som försökte spränga någon byggnad för att mörda någon viktig person. Han misslyckades dock och hängdes. Idag bränner man honom på bål en gång per år? haha! 
 
Vi firade detta på brandstationen, Emma kom och joinade oss också. Barnen fick en gammal brandmansdräkt att fylla med papper och grejs, sedan satte de en ballong som huvud och detta var då Guy som skulle få vara längst upp på våra brasa. Sedan satte fyrverkerierna igång, så jag antar att detta liknar vårt Valborgsfirande. 
 
Det var i alla fall en trevlig kväll!
 
När barnen gjort iordning Guy så lät de honom ligga såhär, där jag satt så såg det ju ut som att någon bara låg där på marken så jag blev rädd ett x-antal gånger.


Sedan kom glowsticksen fram, så jag stoppade två st i örat hehe ;)

Brooke gjorde sig ett gigantiskt halsband av glowsticks!
 



Halloween var det ja

Brudarna skulle på halloweendisco i fredags och jag fick uppgiften att göra dem redo efter skolan. Men jag fick bara göra lite svart ögonskugga och shading innan de själva tog läppstiftet och kajalpennan för att göra resten.
 

Hoppla

Sherie (värdmamma), har ordnat så jag får rida hennes kompis hästar. Den här kompisen har precis blivit gravid så hon varken kan eller vill rida nu på ett tag. Perfekt för mig, för då kan ju jag göra det! Så igår drog jag ut till dem för att hänga med hennes man på en liten ridtur på de olika vägarna som finns på deras 176 hektars (!!) farm. 
 
Det är skäcken och den bruna hästen till höger de vill att jag ska rida. De vill att jag rider dem så mycket jag bara kan också, grymt!

RSS 2.0