Skillat

Jag får 7åringen att göra sin läxa och bara undertecknar att hon har gjort den, men det är jag som får berömmet. Jag är ju så himla duktig och jobbar så hårt haha. 


Galna hårdagen

Japp, i NZ har man en sådan dag i skolan. Så jag fick sätta mig ned och planera kvällen innan vad barnen ville ha för frisyrer och morgonen efter var det bara att skapa. Lillan ville ha två pippilotter, tuperade till bollar och sedan ena sidan sprayfärgad röd och den andra sprayfärgad grön. Stortjejen ville ha allt hår uppsatt i en rosett, men hon hade lite kort hår för att det skulle gå ultimat. Men det gick! Sedan ville hon ha den sprayad grön.

När jag gjort klart deras frisyrer och skulle börja använda sprayfärgen så insåg vi rätt snabbt att den var helt slut... Men när de väl kom till skolan hade deras klasskamrater med sig lite färg så de hade alla världens färger i håret när de väl kom hem igen. Varför har vi inte sånnahär dagar hemma?

 

Rotorua

Förra helgen drog jag och Emma till Rotorua för att verkligen spendera tid där och lära oss staden. Det var typ 7e gången eller något som jag var där, men det har bara varit korta besök över dagen så jag har aldrig känt att jag lärt mig hur staden är uppbyggd så att jag kan hitta till saker utan att känna mig helt lost. Sagt och gjort, vi drog dit, hade en himla trevlig helg med sjukt mycket promenerande och inte alltför bra väder. Kallt var det dock tack och lov inte.

På lördagen var vi ute och gick, bland annat till en park där de har en "stor" marknad varje lördag. Jag var tvungen att skratta lite då denna marknad som folk pratat så gott om egentligen bara var ett litet stånd med thaimassage, mycket frukt och grönt samt några personer som sålde popcorn och typ varm korv. Okej.


När vi varit ute och gått i sisådär 3-4 timmar hamnade vi framför TVn på vårt gulliga hostel med irländsk anda. De visade alla avsnitt av australienska The Voice som gått under veckan.... så ja, helt ärligt så var vi bänkade här i ca 4 timmar.

Blev lite götta på donken

Emma var sugen att kolla på lite böcker och så hittade vi Sverige mitt i smeten!

Ett måste om man är i Rotorua!

Vi drog på bio för att fördriva tiden innan vår buss gick och såg Gambit. Helt sjukt konstig film, otroligt dålig. Men den var hysteriskt rolig vid vissa tillfällen så även om man tyckte att den var galet dålig så satt man och skrattade för att den var rolig på riktigt. Konstig blandning.


Ja och lördagskvällen gick vi ut också för att prova på nattlivet, men det har jag inga bilder från. Vi drog till ett ställe som hette the Lava Bar och de hade UV-kväll så alla hade glowsticks och UVfärg lite överallt i ansiktet, det blev en bra kväll!

Marble

Längesen jag tog tag i att göra ordentliga naglar. Testade på en variant av marmorerade naglar, och det gick rätt bra. Det gick så pass bra att både barnen och frun i huset ville att jag skulle göra likadant på dem när de kom hem från skola resp. jobb.


Grattis på morsdag!

Internet har legat nere mer eller mindre här hemma, så därför har bloggen vart rätt död i en hel vecka. Nu är allt som vanligt i alla fall, så inom en snar framtid kommer jag lägga upp lite inlägg om vad som hänt nu i slutet.
 
Idag vill jag i alla fall bara gratta min kära mor på morsdag och bara påpeka att hon är bäst i världen. Snart får jag träffa henne igen också, vilket gör mig lite glad i själen. Puss på dig mamsen ♥


Jo men jag mår helt fantastiskt

Okej det är inte den värsta förkylningen jag varit med om, men efter en hektisk vistelse i Australien så drog jag på mig något skit när jag kom hem och slappnade av. Så i måndags började det hela med att rösten var förlorad och i onsdags gick det hela över till en larvigt täppt näsa. Nu är jag fortfarande lite krasslig i halsen och näsan är inte riktigt som den ska. Så jag proppar i mig olika frukter och för halsen blir det honungs- och citronvatten. Ändå rätt gött om jag får säga det själv :)
 

Hemfärd

Vi lämnade ett fantastiskt soligt och fint Brisbane för ett rätt så kallt men såklart fortfarande fint Auckland. Det känns dock helt okej att vara hemma faktiskt. Flygningen sedan mellan Auckland och Hamilton (i det där minimala planet jag visade för en vecka sedan, ni vet?) var tusen gånger värre än den vi gjorde då vi var påväg ut dock. Om jag trodde att jag skulle dö då, så trodde jag att jag skulle DÖ igår. Det var väldigt blåsigt och regnigt när vi flög så både i lyft och landning så kände man hur vinden piskade runt hela planet som den ville. Planets svans for åt både höger och vänster konstant, så det är helt klart en av de värsta flygupplevelserna jag varit med om. Jag kom ihåg att andas i alla fall, så jag svimmade som tur var inte hahaha.
 
 


god lunch på Brisbane airport


Synd att fönstret jag satt vid var så repigt, för ni skulle sett hur vackert Auckland såg ut precis innan vi skulle landa. Gräset har fått tillbaka sin gröna färg nu efter några regnskurar och vattnet var alldeles grön/turkost och sedan låg solen på med ett orange/gult sken. 


I miniplanet lyckades jag och Emma hamna vid exit-platserna så vi fick ett par lappar att läsa igenom... Kändes bra att veta att man skulle vara först att komma ut ur planet vid en nödsituation iaf haha
 

Brisbane

Vi kom fram rätt sent till Brisbane på lördagskvällen. Minns inte riktigt vad klockan var, men kanske kring 20-21 någonstans? Så vi letade upp ett ställe att bo på under natten och hade tänkt mysa med lite chips och dipp eller något. Sedan slutade det såklart med en utgång istället. Vi vet ju inte om vi någonsin kommer tillbaka dit, så det var väl bara att ta vara på tiden. Först hamnade vi på en fest där man skulle klä ut sig till en Star Wars karaktär, men där hade vi inte så himla kul så vi gick vidare till ett annat ställe där de hade live band och karaokekväll! Där hade vi riktigt kul så vi stannade till stängning och kom i säng kring 4-tiden på morgonen.



Såhär såg chokladen från Ikea ut, men den smakade precis som underbara Marabou!


Och kakorna såg ut såhär, utseendet var som ballerina, men smaken var lite annorlunda. Gott var det i alla fall :)


Japp, jag hamnade såklart på scen. Först körde jag och Emma Whitesnake - Here we go again och sedan körde jag Teenage Dirtbag själv. Jag fick en liten fanclub som filmade och tog kort på mig hahaha. Kul kul.

Ikea

Insåg att det fanns ett Ikea mitt emellan Surfers Paradise och Brisbane, så när vi ändå behövde ta oss till Brisbame på lördagen så tänkte vi att vi kunde stanna på Ikea på vägen. Det blev bra mycket mer omständigt än vi hade tänkt oss då de jobbade på tågspåren, så vi fick ta fyra olika bussar för att komma dit. Först Surfers Paradise - Nerang station, sedan Nerang Station - Beenleigh, sedan Beenleigh - Kingston och sedan Kingston - Ikea. När Ikea uppenbarade sig där i horisonten blev man faktiskt lite lycklig i själen ;)
 



Bästa lunchen på länge


Jag köpte mig lite choklad, kakor och även påskmust. De har förmodligen på något sätt gett receptet till någon i Kina så de kan producera samma produkter till ett bättre pris. För vi hittade en godisbutik i Surfers Paradise där de sålde Djungelvrål, Marabou, Daim m.m. men priserna var helt galna! Så det här var ju en bra idé, trots att man inte känner igen förpackningarna. 

Wicked

På fredagen blev det dags för en till club crawl (där vi drog ut med ett företag till fem olika klubbar). Dessa bjöd dock på lite mer då det inte bara var gratis inträde och en gratisdrink på varje ställe. Nu var det även lite drinklekar på schemat och jag var med i en av dem, vann gjorde jag också så det blev ytterligare en gratisdrink (men jag gav bort den haha!), sedan var ett av stoppen en "bowlingbar" så vi fick bowla hur mycket vi ville när vi var där.
Denna club crawl var mycket roligare för folket vi var ute med denna gång var mycket mer öppna än det gänget vi var ute med på onsdagen. Bra avslut i Surfers Paradise, helt klart.

Vi tog oss även en god megashake från Wendy's. innan vi drog ut. Bästa!

Arkadspel och vampyrer

Torsdagseftermiddagen spenderade vi på TImezone, det var den största arkadhall jag någonsin varit i. Man tappade bort sig där bland alla olika spel. Vi körde minibowling, minigolf, lazerdome, hittade hästar att rida, körde bil och myyycket mer. 
 
På kvällen tog vi bussen till Broadbeach där vi skulle på en middagsshow lite Cabaret-style. Man fick tyvärr inte ta några bilder där inne i "slottet", men jäklar vilken upplevelse! Och vilken middag!! Trerättersmiddag i världklass ju. Först fick man åka spöktåg in till den stora lokalen, sedan fick vi vår middag och lite underhållning till det. Sedan drog showen igång, som var helt otroligt bra och i slutet kunde man stanna och festa där med alla i  showen men jag och Emma gick faktiskt hem och la oss istället ;)
 


Inne på arkadhallen fanns ju såklart dessa spel där man ska styra en klo över något och försöka greppa tag i det så man vinner ett pris. Tror ni inte att jag lyckas vinna mig en glass på det sättet? Mäkta imponerad över mig själv faktiskt.

Big night out

Med vårt hostel kunde man dra ut på en s.k. big night out, så man betalade en viss summa för att få skjuts med en "partybuss" till stadens hetaste klubbar, man fick gratis inträde på alla fyra klubbar och en gratisdrink på varje ställe. 



Jag hittade en kundvagn att posa med såklart


Första stoppet var i alla fall Melbas där folk dansade salsa tillsammans med DJen som då hjälpte dem med stegen och grejer. Roligt att kolla på

Andra stoppet blev Beergarden där man fick köra xbox kinect


Tredje stoppet var Vanity där jag såklart gick och hittade roliga heliumballonger, det är ju alltid kul!


Sedan avslutades kvällen på Sin City där vi dansade till klockan halv fem på morgonen
 

Dagsaktiviteter

Vår onsdag började på Ripley's believe it or not museum där man fick se alla otroliga grejer som folk gjort genom tiderna. Någon kille tränade sin orm att slingra sig in i hans näsa och ut genom munnen, någon gjorde en målning av rostade mackor och som första bilden visar här nere en målning av gamla pennor! Det var minst sagt intressanta (och kanske lite onödiga) grejer man fick fylla på kunskapsförrådet med.



Sedan var det dags för lunch och när vi fick syn på Vapiano så var det inte ens något snack om saken. Vi fick ju trevlig utsikt vid vårt bord också...


Och efterrätt på ett annat trevligt ställe såklart

Onsdag

Vår första hela dag i Australien var väldigt skön. Vi började med att försöka lista ut vart stranden låg, det hade vi inga som helst problem med. Vi köpte varsin juice som vi bara satt och drack samtidigt som vi satt och njöt av den tidiga morgonsolen. Jag vaknade vid 6 och kunde inte somna om (förmodligen var det väl pga. klockan var 8 på morgonen hemma i NZ och att ens inre klocka inte riktigt ställt om sig). Emma kunde som tur var inte heller sova så vi drog ut så tidigt för att kolla vart allt låg i stan osv. Gick efter några timmar tillbaka till vårt hostel och tog det lugnt tills alla butiker och grejer i stan skulle öppna.
 

 
 

Tisdag

Förra tisdagen tog vi oss ju då till Australien och Surfers Paradise. Det måste ju vara en av världens finaste städer. Det är helt fantastiskt där borta, eller så är jag bara så van vid småstäder nu att jag blir helt till mig när jag ser en skyskrapa? Skönt var det i alla fall med några grader varmare och en årstid som man hade kallat för sommar. Här i Nya Zeeland har vi ju snarare redan kommit till vinter skulle jag vilja säga. I alla fall känns det som så idag så vi har det lite regnigt. Nåja, några bilder från tisdagen får ni här:

Visade ju i inlägget innan detta bild på det lilla skruttplanet vi skulle ta mellan Hamilton och Auckland och till Brisbane blev det andra bullar kan man ju säga. Från en plats på varje sida om mittgången till två mittgångar och 3x3 säten per rad. Kände mig lite säkrare då faktiskt hahaha.


Väl framme i Brisbane blev det att hitta en toa så vi kunde byta om till lite svalare kläder. Vi hade ju rest mitt i den nyzeeländska natten, så de lite varmare kläderna behövde bytas ut.


Sedan blev det att vänta på tåget som skulle ta oss till Nerang station där bussen till Surfers Paradise gick ifrån.


Framme!


När vi hittat vårt hostel kommer managern fram innan vi ens checkat in och frågade om vi skulle vara med på beerpong-turnering samma kväll. Vad tusan... vi som hade tänkt gå och lägga oss tidigt för att vara fit for fight dagen efter?


Jahapp, det var väl bara att köra då.


Och här har vi våra motståndare. Vi var väldigt dåliga allihopa faktiskt hahaha.

RSS 2.0