I moustache you a question

Eftersom att det är påsk måste jag ju ha något gult på mig. Tänkte måla naglarna gula, men då insåg jag att jag skickat hem mitt gula nagellack med mamma. Hur tänkte jag där? Det är ju en av mina favoritfärger att ha på naglarna! Aja.

Jag rotade fram en gul ring i alla fall som jag köpte i Sydney, den är ju rätt fräck faktiskt så det blev himla bra detta haha.
 

Passionerat

Fruktskålen har svämmat över här hemma så vi har satt en röd skål i tjänst också. Men den svämmar snart över den med. Det är galet vad mycket passionsfrukt vi får här, helt underbart ju. Har dessutom plockat med mig 10 passionsfrukter som jag och Emma kan smaska på under vår helg i New Plymouth. De måste ju ätas upp haha!
 

Usch

Har ju en vattenflaska som jag går omkring och dricker ur om dagarna (har faktiskt blivit otroligt duktig på att dricka vatten!). Men man får nog inte glömma bort att byta ut den då och då. Köpte en ny idag, vilken tror ni är den nya? haha fy så äckligt.
 

Lite uppskattning

Köpte ett litet paket innehållande två chokladägg och två små chokladkakor idag som jag nu lämnar på min vardfamiljs sängar. Ett ägg var till barnen och chokladkakorna till föräldrarna. Små lappar som önskar dem en trevlig vistelse på stranden också eftersom de åker dit imorgon för att stanna över påskhelgen. 

 
Jag pyser i alla fall iväg till New Plymouth om sisådär 40 minuter. Ska bli jättekul!

Mys


Känns ju bra

För någon vecka sedan skedde ett mord ca 20 minuter bilväg härifrån. En vägarbetare som stod och talade om för passerande bilar när de fick och när de inte fick köra blev skjuten av en bilförare som han stannade. Polisen vet i princip inte mer än att mördaren körde en mörk jeep och de har åkt runt till alla i hela regionen som har en registrerad, mörk jeep, men det har inte gett någonting. Tror egentligen inte att det är någon fara, men det känns ju inte så sjukt roligt att ha sånt här omkring sig. Tycker synd om mannens familj också, de förtjänar någon slags upprättelse. 

ajje

Har ju gått på mina promenader nu fyra dagar i rad, jättebra för själen - mindre bra för mina fötter. Har börjat få skavsår på mina stortår nu såhär efter att ha använt skorna i vadå? ett år? ett och ett halvt? ajaj!

Lite kul


Vad vi har sysselsatt oss med idag?

Hela köket ska göras om i detta hus och först på listan står att fixa golvet där köksbordet står. Det var en heltäckningsmatta som täckte hela den där ytan igår och efter att ha tagit bort den och ca 5 andra lager med olika golv så ser det nu ut såhär. Det är bara att köra på antar jag...
 

Gangster Squad

Igår drog jag och Emma på bio och såg filmen Gangster Squad. Som alltid var vi näst intill ensamma i salongen, det var vi och två andra. Sedan drog reklamen igång varpå hela salongen blev helt svart, så sticker en kille ut huvudet ur kontrollrummet "ehhh sorry guys, but there's a little problem with the movie, I'm just gonna try and fix it.". Tre minuter senare kommer tjejen från kassan upp med isglassar till oss fyra i salongen som ett litet förlåt för strulet. På slutet av glassen började filmen rulla, så det var ju ingen fara.
 
Filmen var väl sådär, men det var kul att hänga lite med Emma. Nästa gång vi ses blir antingen torsdagkväll eller fredag, då drar vi iväg för lite bus över påskhelgen!
 
Bild på den inte alls överfulla biosalongen, samt mina extremt vita skor haha

Nu jäklar

Igår vaknade jag upp med en helt sjuk motivation till att äta bra och träna ordentligt. Jag har ju hållt på rätt bra sedan Januari då mina föräldrar åkte hem, och det ger resultat! Men efter mina Australienresor har jag varit så galet lat och jag har unnat mig under resorna (såklart!!), men när jag kom hem igen var jag inte peppad på att gå tillbaka till mina normala rutiner. Igår däremot, igår hände det nånting i huvudet på mig. Nu är jag så galet motiverad och kör på utan problem.

Har inte gått på mina promenader på tre veckor nästan - framtill igår. Både idag och igår kände jag peppen av att gå ut och röra på mig. Idag var jag så peppad att jag nästan ville skutta fram längs gatorna. Jag har blivit så sjukt harmonisk här borta på nåt vis, det är helt underbart haha! Efter promenaderna kör jag på med styrkeövningar här hemma också, det är inte länge jag håller på - 5 minuter per muskelgrupp räcker. Jag kan göra hela 24,5 armhävningar på fötterna nu hahaha - nästa delmål är att klara av 30. Säger till när jag klarar det ;)
 

Jag kör på med mina produktiva dagar

Klockan har inte blivit 12 på dagen här ännu men jag har ändå dammsugit huset, torkat golven, bakat två olika sorters kakor, tvättat, hängt upp tvätten och vikt tvätt från igår haha! Inte för att glömma så packade jag ju barnens luncher och sådär imorse också. Fantastiskt. 

Failade en aning med bakningen. Först gjorde jag "hokey pokey biscuits" och sedan frågade jag Emma om hon hade något bra kakrecept (ville baka för hade knappt något att ge barnen i luncherna i morse). Så hon gav mig ett recept på goda chocolate chip cookies... Men som ni ser där i ugnen så blev det inte riktigt som jag tänkt mig hahaha. Aja, lite subwaykake-stuk är ju aldrig fel ;) Det var tänkt att de skulle se ut mer som de där hokey pokey kakorna som ni kan se på andra bilden. Men goda är de misslyckade kakorna säkert ändå, så det gör nog inte så hemskt mycket.







 

Lyx

Sedan jag kom in i detta hus har Sherie många gånger berättat för mig hur mycket hon tycker om min parfym. Jag kör på lite olika, men den hon tyckt mest om är Ma Dame från Jean Paul Gaultier. Eftersom jag skulle förbi en och annan tax-free nu såhär med mina australien resor så har hon bett mig att köpa den åt henne om jag hittar den. Jag hittade den inte i Gold Coast, men tänkte att Sydneys flygplats skulle ha den. Så när jag går igenom Sydneys tax-free frågade jag damen som jobbade där om de hade den och hon svarar "nej, dom har slutat med den här borta, den finns bara i Europa numera". Det irriterar mig lite när butiksbiträden pratar om sådant de inte har någon aning om för jag har ju sett parfymen tusen gånger i Auckland, men inte kunnat köpa den eftersom jag måste få den igenom säkerhetskontrollen på väg tillbaka från Australien. Jag gav då upp och tänkte att jag skulle kolla på Brisbanes flygplats i Maj när jag och Emma ska flyga hem därifrån. 

Klev av flygplanet i Auckland och tror ni inte man får gå igenom ytterligare en tax-free innan customs?! PERFEKT. Där fanns den ju. Så nu har jag gett den till Sherie och hon blev superglad. De verkade även gilla att jag shoppade lite sådär mitt i natten (landade ju 00.30), så jag fick lite presenter av dem. Har nu fallit lite för Jean Paul Gaultiers doft Classique.. så känner ni att ni har lite pengar över kan ni få ge den till mig i present eller så. Fick också en liten söt necessär och vykort med 3Deffekt, så 3D-brillor hängde med i kuverten haha! Lite kul. 
 


haha har en söt liten variant av Classique nu i alla fall, som får komma fram vid speciella tillfällen!
 

Hemfärd

Tror ni man hamnade i himlen då Victorias Secret uppenbarade sig på Sydneys flygplats? Har så jäkla ont om pengar nu efter allt mitt runtresande så det var bara en doft som fick hänga med hem. Kan visa upp vilken sedan. Den luktar guuudomligt i alla fall, så det var väl spenderade pengar.
 
Sedan var det bara upp bland molnen i några timmar tills jag äntligen återigen fick komma hem till Kiwiland.


Det är alltid så fint ovanför molnen. Hur dåligt väder det än är där under, så är det alltid vackert på ovansidan.

Bondi

Den fjärde dagen beslutade jag mig för att åka till Bondi och bo där de sista nätterna. Jag kom att bo på ett sjukt mysigt hostel där det bodde otroligt härliga människor. Det var ett gäng på kanske 10 personer som hjälpte till på detta hostel för att få bo där en längre tid och dessutom gratis, så detta gäng var väl de som jag hängde mest med. Jag reste ju till Sydney helt utan reskompis, så jag ansträngde mig lite för att få mig några på plats haha! Och lyckades bra tycker jag. Sista kvällen satt de och körde drinkleken fuck the dealer - HELT utan att jag föreslagit något eller förklarat några regler. Det var tysken i gänget som drog upp hela den grejen, så nog kände jag mig hemma med dem allt ;)

Även här är det bilder som har försvunnit.. bland annat när vi då körde fuck the dealer och allt det där, men jag bjuppar på några av mina bilder från Bondi beach, sjukt vackert ställe! Helt klart värt ett besök, inte alls överskattat som många säger att det är. Sedan hängde jag lite vid lifeguard-tornet också och så fick man ju se många kända ansikten eftersom de sänder en TV-serie från Bondi beach som heter Piha rescue eller något sådant!
 
Jag kom fram till Bondi kring 16, men var tvungen att vänta till kl 17 för att checka in på hostlet. Så jag satt och snodde Wifi av McDonalds när en dam kommer fram och bestämt ger denna guide till mig. Jaha, kändes det som att jag behövde den eller?

Det bästa med Bondi beach? hahaha 


En japan ställde sig bredvid mig och började fixa med någonting i kanske 5 minuter, sedan springer han iväg till en uteservering ca 100 meter bort där hans familj sitter. Jag tittar tillbaka till där han hade stått, och då har han lämnat sin iPhone på muren som verkar ta en bild var 5e sekund ungefär. Jätteskumt hahah


En dag stack jag iväg till Bondi Junction som är ett giiiigantiskt shoppingcenter. Jag kom dit vid 11, började gå hem vid 17. Köpte endast mat och några ringar. Starkt jobbat va?

Hittade det här coola provrummet också.


Den här koppen fick mig att sakna hem lite. Ja, NZ känns faktiskt som hem nu efter mina två resor till Australien. Tycker om det så himla mycket!!

Sista dagen unnade jag mig även detta. Hade gått förbi den där jäkla B&J-kiosken i tre-fyra dagar utan att gå in.. I torsdags var det fasen dags ;) Gooott var det.

Promenad i solskenet

Jag blev bjuden på helt fantastiskt väder under nästan hela min vistelse i Sydney, det var bara sista dagen då jag ändå skulle hem som det var lite tjocka moln på himlen. Detta är i alla fall från dag tre då jag promenerade över the Harbour bridge och tog fina bilder på både bron samt operahuset som lägger där intill. Jag fick efter detta en fin solbränna på axlar och dekolletage efter mitt linne samt väskan som jag hade hängande över ena axeln... nåja.
 


Liten break efter att ha gått sisådär en mil (överdriver inte ens, OCH jag behövde såklart gå tillbaka dessutom)

Där uppe ser man alla bridge climbers, jag hade LÄTT velat göra det... om det inte kostat typ 700 kronor haha.


Påväg tillbaka..

En bild eller fyra

Vi är fortfarande inne på dag två, så sjukt produktiv.. nämnde jag det? haha. Detta var sista turistattraktionen för dagen och det var Sealife aquarium. Jag var lite över allt folk och turistgrejer eftersom det kändes som jag redan sett allt där inne på Wildlife zoo. Men jag hittade i alla fall en gaaalet stor krabba/sak som ni ser på första bilden. Den var minst en halvmeter alltså, det kanske man inte förstår bara av att se bilden, men det var det värsta jag sett på länge alltså haha!
 

Madame Tussaud's

Blir så irriterad eftersom vissa bilder inte vill överföras från telefonen, så vissa coola vaxfigurer kan jag tyvärr inte visa upp. Vissa lyckas de så himla bra med alltså, de ser så verkliga ut så man nästan skäms lite för att man står så nära och kollar på dem. Man får påminna sig själv om att det faktiskt inte finns ett hjärta där inne som pumpar runt något blod haha. 



En som jag blev mäkta imponerad över var Einstein, hur äkta ser inte han ut att vara?

Jag fick 6/10 rätt, duktig haha..


Den här mannen var också sjukt lik sig själv! Ni svenskar har garanterat ingen aning om vem han är eller vad Home and Away är... men det är i alla fall en sjukt bra Australiensk serie hehe.

Wildlife

Efter tornet och skywalken var det dags för dagens tredje attraktion. Nämligen Wildlife Zoo, nere i Darling Harbour. Det första man möttes av var en koala som sov ute i ett träd bland allt folk som köade? haha! Ja, lite bilder:
 

How high?

Andra dagen i Sydney var helt sjuk. Galet produktiv. Jag började med att dra till Sydney Tower Eye för att hämta ut lite biljetter som jag köpt. Dessa biljetter var dels för att jag skulle få åka upp i tornet, men även för att gå Sky Walk (man går ute på själva tornet haha!), Wildlife zoo, Sealife och Madame Tussaud's.

Jag började då alltså med tornet och man fick tyvärr inte ta med sig kameran ut på Sky Walken, men inne från tornet gick det ju att fota. Lite tråkigt, men förståeligt då folk nere på gatan kanske inte blir så glada om någon flera hundra meter upp i luften tappar sin kamera över dem hehe.

Dagen idag

Är barnvakt åt fyra ungar denna helg då Sherie och hennes kompisar är ute på äventyr. En av kompisarna hon är med kunde inte fixa barnvakt, så de barnen fick komma hit istället.
 
Jim var idag borta på träning på brandstationen och ringde på lunchen för att fråga ifall vi ville komma förbi och se på när de klippte upp bilar och grejer. Barnen var sjukt taggade på det, så vi åkte dit!
 


Jim förklarar för tjejerna vad de sysslar med


Emma var med också och jag tyckte att hon skulle få åka med i brandbilen, så vi hoppade in i den för att åka in i garaget haha ;)

Snygg bil.

Tokoroas (samhälle 20 minuter söder om Putaruru) brandmän kom förbi vår brandstation igår för att kolla läget med "oss" lite. Haha känner mig som en i gänget då jag alltid spenderar mina fredagkvällar tillsammans med folket på brandstationen. I alla fall, Tokoroagrabbarna kom förbi och hade massor av klisterlappar med sig (som talade om för folk att skaffa brandalarm), de gav dem till barnen som var på plats (bl.a. Kaya och Brooke då) (många parenteser i detta inlägg) och sa åt dem att sätta några på deras bil också.

Såhär såg deras bil ut när vi skulle åka hem..... ajdå.

Första dagen i Sydney

Så för en vecka sedan begav jag mig till Sydney bara för att jag velat åka dit så himla länge. Hade ingen som kunde resa med mig, så det fick bli ett litet äventyr utanför min bekvämlighetszon! 
 
Hade bokat hotell de två första nätterna och det var så himla fint! Bodde på 7e våningen och på taket fanns en pool och bastu. De flesta bilderna från hotellet har dock försvunnit?! så himla tråkigt! Men poolen kan jag visa upp i alla fall.
 
Första dagen gick jag bara och strosade runt i området kring hotellet (eller okej, jag gick långt haha). Jag hittade Make Up Store, believe it or not. Jag hittade även två olika marknader samt andra bara allmänt fina vyer.
 
 

Nu kör vi

Idag är dagen jag pyser iväg till Sydney. Jag är sjukt taggad! Klockan är 12 på natten och jag har precis vaknat (gick och la mig 17 haha), om ett par timmar kör jag iväg mot flygplatsen. YAY.

inte en bild från idag, men god morgon

Puttinutt då

Skulle egentligen bloggat om detta igår, men bloggen ville inte ladda upp min bild! Fick i alla fall en liten namnbricka utav Brooke häromdagen, som talar om att jag heter Emilie samt att jag kommer från Sverige. Inte nog med det, men den berättar även att jag är "lovely, caring & intellegent". Så himla gulligt haha!

Brum brum

Som varje fredag så käkade vi igår middag på brandstationen. Innan middagen så drog dock jag, Jim, en av de högre hönsen i brandkåren, Kaya och Brooke ut på en sväng i den gamla brandbilen. Sjukt kul och vi fick bra med blickar på oss kan man säga.
 


Och ni ser den blå himlen? Den har sett ut så konstant i 5 veckor, gräset börjar torka ut helt och hållet så farmare inte riktigt vet var de ska ta vägen då deras djur inte har någon mat. Tänk vilka problem man kan ha va? :)

Mumma

Har precis käkat några utav våra egenodlade passionsfrukter. Tänk att man kan ha passionsfrukt växande i trädgården haha! Vi har maaassor av annat gott också: vindruvor, jordgubbar och typ alla grönsaker som finns (inte för att jag kanske älskar dem riktigt lika mycket men hehe). Passionsfrukten är väl den som känns coolast. Gott var det kan jag lova!
 

RSS 2.0