Inte min dag

Tvivlar på att det är min dag idag. Innan klockan ens hunnit bli 11 på dagen så hade jag hunnit med ett och annat misslyckande redan. Bröt bland annat en nagel och när jag plockar upp glasfilen för att fila till nageln så tappar jag filen i golvet så den går i tusen bitar. Trasig nagel och trasig nagelfil? Perfekt!
 

Igår

Kaya var iväg och lekte med en kompis igår så det var bara jag och äldsta tjejen, Brooke, hemma. Kring 3-tiden började hon bli lite smått uttråkad så vi ställde oss och gjorde lite cupcakes. Jag står väl för själva bakningen, men hon gjorde all dekoration.
 
Det blev chocolate chip muffins med rosa icing toppad med ytterligare choklad samt lite strössel för att göra dem mer färgglada haha ;)

The Hobbit

Pyser nu iväg till Tokoroa där Emma bor för att se på The Hobbit. Man blev ju lite sugen efter att ha varit på Hobbiton. Det är förmodligen inte alls en film i min smak och jag kommer mest troligt inte att förstå någonting då jag knappt brytt mig om sagan om ringen-filmerna (spelar det någon roll om man sett dom eller inte?!). Jag har väl lite koll på saker och ting, men ja... jag ser den här filmen mest för att få se det jag fick höra om på Hobbiton samt se alla små hobbithål och sötheter som fanns där!
 

Opape beach

Drog som sagt till familjens lilla campingplats i Opape precis vid stranden. Flickorna har varit där de senaste fyra dagarna och jag och Sherie behövde hämta hem dem. Först var tanken att vi skulle åka imorse och sedan åka hem på eftermiddagen igen, men det är en 3 timmars bilfärd så vi delade upp det på två dagar istället. Vi åkte dit igår på dagen, spenderade eftermiddag + kväll där borta och imorse började vi åka hem igen.
Väldigt mysigt place måste jag säga, och jag älskar ju att sova i husvagnar eller tält haha!

På vägen dit måste man över en bro som ser ut såhär. Känns ju säkert och bra!


Deras lilla camping heter då Settled Inn, gulligt!


Inne i husvagnen. Jag sov på sängen till vänster ;)


Tjejerna fick två gosedjursälgar i julklapp, de har fått hänga med på deras äventyr nu tydligen. Kaya's älg har hon döpt till Emilie, ska jag känna mig smickrad eller?
 
 

Hamilton

Jag och Emma drog till Hamilton denna helg. Loggade in på mobilen och försökte mobilblogga innan jag åkte, men det funkade inte sådär jättebra haha! 
Jag kom hem i förrgår och orkade inte ta fram datorn och börja fixa med alla bilderna, tänkte göra det igår istället. Men då kommer Sherie in i mitt rum precis när jag vaknat och frågade om jag ville åka till deras husvagn vid stranden för att komma hem idag? Okej. Så jag kom precis nu hem från stranden.
 
Först lägger jag upp lite bilder från min och Emmas helg i Hamilton och senare kommer inlägget med lite bilder från Opape beach.
 
Det är helt otroligt att jag fick ner allting jag behövde i denna väska. Där i har jag tre tröjor, en kjol, ett par leggings, smink, sminkpenslar, återfuktningscremer, duschgel, Jeffrey Campbell skor, plattång, mobilladdare, adaptern (eftersom våra eluttagsgrejer inte passar i väggen här), underkläder, strumpor osv... Sjukt, I tell you


Målade naglarna innan jag for i den fantastiska "Blue my mind" från O.P.I.

När vi checkat in på vårt vandrarhem så hittade jag ett rum fullt av buss-säten. Var bara tvungen att kolla varför det var så... och tydligen var detta tv-rummet haha! Sjukt kul tyckte jag

Emma tyckte att det skulle stå Emilie på hennes arm

Mina fötter har varit halvdöda efter alla promenader jag tagit nu på slutet. Nu är de ännu mer döda efter att ha använt mina jeffrey campbell i Hamilton.... Det är helt galet vad jag har konstant ont i mina "trampdynor"

Vi var ute och busade lite, självklart stod vi såklart längst fram vid livebandet på ett av uteställena. Jag är ju rätt pigg på att sjunga med till alla låtar och jag antar att bruden såg att jag var med i leken... för vem tror ni fick sjunga en refräng helt själv ur "So What" av Pink? hahaha!

När vi skulle gå hem hittade vi lite folk som satt på dessa statyer. En sitter för tusan på "mammans" huvud? Hur det gick till förstår jag verkligen inte


Söndagen spenderade vi på The base. Det är ett stort shoppingcenter en bit utanför Hamilton. Där blev det ett stopp på Wendys, är helt förälskad i deras milkshakes. Sist blev det ju en Cookies n' cream shake i Rotorua, denna gång blev det Choc mint. MUMS.

Auckauck

Här kommer bilderna från våra sista dagar i Auckland. Vi käkade en god lunch nere i hamnen igen, käkade middag på vårt stammis-ställe (fransos-restaurangen), åkte upp till skytower för lunch en annan dag (nej klart vi inte har gjort annat än ätit?), fick se några som gjorde skyjump (hoppa från tornet vi då käkade lunch på...) sedan drog vi även till wintergarden för att kolla på lite fin växtlighet.


Dålig bild, men ville bara visa att vi fick en kompis under en av luncherna nere i hamnen


Vareeenda dag som vi tillbringade i Auckland var det ett gäng asiater som gjorde lite yoga (eller meditation eller vad det nu var) mitt i stan haha


Hittade lite fina dörrhandtag


Det här var lite kul, för jag och Billy skulle ut en liten snabbis för att tanka bilen. Vi ville dock inte bli av med vår parkeringsplats så vi hittade ett par koner att reservera platsen med. Det är väl helt okej att göra? ;)

Matamata

Åkte till staden Matamata för att besöka Hobbiton. Det känner ni väl till? Så ja, vi anlände till Matamata och såg att deras turistbyrå är utsmyckad helt i The Hobbit-anda. Sedan åkte vi med bussen Gandalf till farmen med hela 13 000 får, så de sprang omkring på vägen där vi åkte osv. Fint fint. Sedan gick vi runt på en guidad tur mellan "hobbithålen" som de så fint kallades. Otroligt vad fint de har gjort det där!
 
 

Poolhäng


Påväg

Vägen mellan Wellington är minst sagt lång. Tror det tar sisådär 5-6 timmar att köra. Så vi stannade ju som ni redan vet i Otaki, sedan stannade vi även för en och annan matpaus. Fotopauser blev det i alla fall vid Mt Tongariro och Lake Taupo. 
 

Gamla hemstaden

Otaki ligger ju strax norr om Wellington, så när vi var påväg tillbaka till Putaruru så tog vi ett litet stopp i min gamla hemstad Otaki. Vi hade tänkt hälsa på min gamla familj, men de var tyvärr inte hemma. Fick i alla fall träffa mina saknade små hundar och alla de andra djuren så det var ju lite kul i alla fall. Sedan drog vi till Otaki beach och hängde där i någon timme.
 

Wellington

Så efter en lång biltur anlände vi till Nya Zeelands huvudstad, Wellington. Vi drog till Te Papa där vi kunde få uppleva hur en jordbävning känns (jag har ju redan fått uppleva det, men lite coolt att uppleva det utan att behöva vara rädd haha!), jag gjorde en egen bläckfisk, vi kollade på en film i 3D om en jättebläckfisk, såg en "maori kyrka" och ja.. massa mer, Te Papa är ju rätt stort om man säger så. Vi fick förvånandsvärt bra väder också, Wellington är nämligen känt för sitt dåliga väder haha!

Hittade svensk cider på restaurangen som vi blev lite småstammisar på, så man var ju barra tvungen att beställa det då. Snyggt glas fick man också "beautifully swedish".. yes!


Väl på Te Papa mötte vi dessa filurer


Som sagt så gjorde jag en egen liten bläckfisk. Visste inte vad jag skulle döpa den till..


När vi var klara på Te Papa så hittade vi dessa grabbar som hoppade från ett torn ner i vattnet. Rätt underhållande!

Sista morgonen i Wellington blev det frukost på Starbucks. Mumma.

Det.Ska.Gå!!

När vi skulle tanka då vi var påväg ner mot Wellington fick vi syn på detta. Lite underhållande faktiskt.

Craggy Range

Vi åkte även till en otroligt pampig vingård under vår tid i Hawkes Bay. Craggy Range Vineyard var då namnet och ja.. det var kul att kika omkring lite grann!
 
De där höga kullarna är då Te Mata Peak!

National aquarium of NZ

Mamma och Annika var sjukt taggade på att få se pingviner, så vi drog till nationalakvariumet för att få se några otroligt små pingviner hahaha! Minsta jag någonsin sett. Söta som socker i alla fall. Vi kollade även på när de matade fiskarna.
 

Cape Kidnappers

När jag och Madi var här för några månader sedan så gav vi oss på att försöka vandra hela strandvägen till själva  udden. Det är 8 km och vi hade inte tidvattnet på vår sida haha! Efter sisådär 3-4 km började vi springa tillbaka mot bilen eftersom att vi inte ville bli fast på stranden.
Nu för några veckor sedan drog jag även dit mina föräldrar + Steve & Annika och vi hade tur och kunde få skjuts med på en traktor dit ut. Varje traktor tog ca 20-30 personer och vi fick klämma in oss på lite olika platser för att få åka ut till detta omtalade Cape Kidnappers.
 


Billy fick sitta här


Och mamma satt på andra sidan av min vagn


Efter traktorsläp-turen blev det dags att vandra. Rätt dryg vandring om jag får säga det själv. Säkert 1-2 km och det var bara uppför hela tiden haha!


Hittade lite fåglar där uppe..

Te Mata Peak

Efter nyår i Taupo drog vi oss till Hawkes Bay och Napier. Vi drog och besökte Te Mata Peak och faktiskt var det helt sjukt vad solen har blekt dessa gröna kullar. Slänger in en förebild också så ni får se.
 
 FÖRE:


EFTER:
 

Huka Falls och nyår

Den 31 december åkte vi till Taupo. Vi hade bestämt att vi skulle möta upp Emma och hennes mamma och morfar där. På förmiddagen drog jag, mamma, Billy, Steve och Annika till Huka falls. Detta ställe såg ni för några månader sedan i min blogg. Sjukt vackert även på sommaren! Har inga bilder alls från nyår... Men vi käkade på en trevlig restaurang, sedan gick vi hem till hotellet kring 10-11 och fortsatte festen där. På tolvslaget sköt Billy champagnekorken i huvudet på mig, jäklar vad vi har skrattat åt det nu i efterhand...
 


Vandrade runt lite kring Huka Falls


Lunch på ett trevligt ställe vid Lake Taupo


Till nyårsmiddagen drack vi lite tjock fågel

30 december

När vi kommit hem från Rotorua där Te Puia och Waikite Valley ligger, så öppnade sig himlen helt och hållet. Vi hade tänkt sitta ute och äta, eftersom det är varmt ute trots den gråa himlen. Den gråa himlen tog det däremot till en ny nivå just precis då. Det lät som att taket på uteplatsen skulle gå i tusen bitar, regnet lät som hagel och man fick skrika till varandra för att höra vad den andra sa. Helt sjukt! ...Vi gick in.
 
 
 

Waikite Valley

Efter Te Puia tog vi vårt pick och pack och drog oss till ett par varma källor. Hela området däromkring var otroligt vackert dessutom.
 

Te Puia

..igen. Ville visa mina föräldrar samt Steve och Annika detta ställe då det är väldigt intressant att dyka djupare i Maorikulturen. Denna gång var det till och med en ännu bättre guidad tur där de visade hur de fick fram fibrerna ur flax-plantan, samt bjöd de på mycket Nya Zeeland-Australien-rivalitet då guiden såklart var nyzeeländsk och många i gruppen kom från Australien. Kul kul. 

Ni har redan sett bilder från det här stället, men här har ni några nya haha! Te Puia ligger på ett vulkaniskt område så det ryker lite här och var, luktar svavel och det finns två gejsrar på plats.
 


Gejsern Pohutu vaknade till liv


Hittade lite silver ferns i granen. Ni vet en sådan jag har intatuerad på benet nuför tiden

28-29 dec

Vi blev tvungna att åka tillbaka till Auckland. Denna gång för att mamma och Billys kompisar Steve och Annika skulle anlända. På kvällen åt vi en god middag på en fransk restaurang (som vi återkom till flera gånger haha), och dagen efter gick vi runt i hamnen och bara njöt av det fina vädret innan vi begav oss "hem" till Putaruru.
 
Jag hade en gul sverigetröja på mig, Billy hade blågula shorts med "SWEDEN" över rumpan. Vi väntade på att Steve och Annika skulle komma igenom dörrarna


Det blev en crepe-kväll för mig. Crepe till middag och crepe till efterrätt på den franska restaurangen


Nästa dag gick vi runt i hamnen, grymt härligt var det


Ett måste
 

Taupo

Efter att vi fått rätt hyrbil åkte vi ner till Putaruru igen. Och efter en natt där bestämde vi oss för att åka till Taupo och eventuellt hitta något hotell att bo på till nyår. Sagt och gjort, vi åkte ner dit över dagen, kollade vart restaurangen vi skulle käka nyårsmiddgen på låg, hittade ett hotell i närheten med ett rum kvar, bokade det, käkade lite lunch, åkte hem igen... Hann väl kika i lite butiker också.
 


Hittade fantastisk rea där i Taupo!!
 

When it was good

Tänkte börja slänga upp lite bilder från när mina föräldrar var på besök. Vi började att pendla mellan Putaruru och Auckland (2 timmar enkelväg) pga. strul med hyrbilen samt att vi skulle hämta upp deras vänner några dagar senare. Pga. en cyklon kring Fiji och Samoa så hade vi pissväder de första dagarna också, så vi passade på att göra bort massa shopping och allmänt mys de där första dagarna.

Här var vi då i Auckland och skytower såg helt kapat ut denna kväll pga dimman


På boxing day drog vi till Sylvia Park som är ett stort shoppingcenter med över 200 butiker. Trots ställets 4000 parkeringsplatser så fick vi kämpa för att hitta en parkeringsplats. Tänk er hur mycket folk det var där då...
 

November 2012

Barnen drog på halloweendisko och jag fick spöka ut dem


Guy Fawkes firades, så Emma kom hit till Putaruru för att fira med oss och massa andra på brandstationen. Det blev en fet middag och en stor brasa + fyrverkerier. Trevlig kväll

Jag chockade mig själv och många andra genom att äta en middag som såg ut såhär

Jag började rida hos min värdmammas kompis

Drog till Taupo med Emma och festade till det en helg. Såg även på Taken 2 där borta



Photobooth....

Jag och Emma drog återigen på bio, fast denna gång i Tokoroa, för att se sista Twilight filmen.


Fick tag i parkettbiljetter till denna donnas konsert i Stockholm i juli 2013!

Började märka skillnad på mig själv

Drog och hämtade barnen från skolan med den här snygga grejen

Oktober 2012

Den här månaden var nog en av de läskigaste i NZ hittills. Pga att min föredetta värdmamma sa upp sig på jobbet så försvann ju mitt au pair jobb där, så jag var tvungen att snabbt som attan hitta en ny familj eftersom jag ständigt behöver pengar så att jag kan resa runt och göra saker. Tack vare Emmas värdfamilj fick jag mig en ny familj 40 mil norrut (20 minuter från Emma!!) och behövde bara leva två veckor utan lön. Perfekt.

Det blev lov i skolan och jag försökte underhålla barnen genom att åka till olika lekparker samt till stranden


Drog återigen till ån i slutet av vår farm


Emma fick ÄNTLIGEN en hel veckas ledighet så att hon kunde komma ner till mig och hälsa på. Vi spenderade först några dagar i Otakitrakterna och drog till den mysigaste biosalongen i hela landet i Waikanae. Det var även nu jag hade fått reda på att mitt jobb inte längre fanns. Så jag fick ju flänga runt bäst jag ville.

Vi spenderade två dagar i Wellington och två dagar i Palmerston North. Galna dagar kan jag medge, vi råkade besöka en bordell och vi träffade på en pilot som pluggat svenska i tre år.


Jag köpte mig nya converse

När jag kom hem till Otaki frågade Madi om jag ville åka bort. Öh... okej. Så vi åkte till Greytown, sedan vidare till Masterton för att hyra en bil och då åkte vi till Hawkes bay (Hastings, Napier) och vi gjorde grymt mycket roligt!


Madi fick lämna tillbaka bilen i Masterton, medan jag tog bussen till Tokoroa för att stanna några nätter hos Emma för att några dagar senare träffa min förhoppningsvis nya värdfamilj i Putaruru. I Tongariro hade de en svensk flagga, en nyzeeländsk och en fransk flagga uppe. Vad var grejen med det?! Länderna i mitt liv ju, på en och samma plats ;)

Allting blev klart med min flytt. Jag hade efter besöket i Putaruru blivit med jobb igen, så jag åkte till Otaki för att packa alla mina grejer och dagen efter åkte jag upp igen. 14 timmars bussresa på två dagar. Mysigt. Första kvällen spenderades på brandstationen, precis som nästan varje fredag efter den

Jag och Emma drog till Hamilton för att se på bio. Vi hittade massa andra biografer förutom den vi skulle till så vi hamnade på Dunkin Donuts istället, och övervägde ett tag att åka skridskor, men det blev inte av hahah


Gjorde pavlova till efterrätt då vi skulle få "gänget" (de som alltid hänger här typ haha) på middag.


Efter pavlovan blev det kalas här hemma och jag lärde dem hur man kör kortspelet "fuck the dealer", får än idag höra om hur jag lurade dem alla för att de skulle bli fulla


Jag och Emma bokade en resa till Australien, VÄÄRT



Jag och Kaya var duktiga och plöjde igenom massor av hennes läxor
 

September 2012

Här var det hopp om livet då september är en vårmånad. Jag längtade efter sommaren mer än någonsin.

Drog med Gill till en tävling hon skulle döma. Jag fick agera assistent och därmed anteckna vilka som vann de olika momenten i tävlingen


Ben red sin ponny en eftermiddag


hittade vimmelbilder på mig och Emma från Taupo där jag hade en pirathatt på mig

Var barnvakt åt en annan underbar familj nere i Otakiområdet. När de kom hem kring halv ett på natten satt jag och kollade på Sky High och de blev helt förskräckta när de trodde att barnen inte hade visat mig hur man kollade på annat än barnfilmer. När jag berättade att jag faktiskt ville se den började de asgarva och sen erkände även dom att de tyckte om den filmen ;)

Ben kom hem med ett recept från Monti (typ dagis), så vi bestämde oss för att baka lite

Jag fick ett nytt jobb på teatern i Otaki under några helger som make up artist och hårstylist, sjuuuukt kul!

Drog ut till ån med djur och barn

Var barnvakt åt ytterligare en annan familj


Ben skulle sluta på Monti och fick hålla i "fem varv runt solen" som visar bilder på honom under hans uppväxt och bjuder på hej då-fika

Ben fyllde 5 och hade kalas hemma

Gill tävlade för första gången på 6 månader (hon föll av Billy och bröt nyckelbenet)


Rihanna släppte en ny singel!!


Jag började bli duktig att promenera. Tog långa promenader på ca 8-10 km ca 5 gånger i veckan

Började hänga med Madi från USA. Detta var vår första kväll tillsammans. Först hade vi gått på bio, sen undrade hennes värdmamma ifall vi ville hänga med på middag med henne och 15 andra. Visst. Sedan visade det sig att typ alla på den där middagen hade någonting med teatern att göra, så jag kände ju de flesta därifrån redan

Fick lite presenter för att jag fixat några tjejers hår på teatern


Lekte med sminket en kväll


Sista kvällen på teatern så var det en som köpte in massa jellyshots. Hon hade köpt två sånna här fulla lådor som hon bjöd på hahaha. Och i slutet var det såhär många kvar och ingen ville ha så det blev att försöka tvinga folk att ta dem. Så jäääkla härligt gäng det där...

Augusti 2012

Åh irriterande. Gjorde det här inlägget helt klart nästan och så lyckades det försvinna. Inte okej! I alla fall. Den här månaden drog jag och Emma till Taupo två gånger, vi var helt förtrollade av den underbara staden. Åkte även till Napier för första gången och så fyllde jag hela 20 år.



Hälsade på Emma och hennes kor i Tokoroa för första gången


Skulle köpa nya hörlurar och försäljaren tyckte att jag skulle få 10 dollars rabatt eftersom det var 10 dollars rabatt på nästan alla andra hörlurar. Tack och bock 

Jag och Emma drog till Rotorua och Rainbow Springs. Vi åkte the "big" splash och träffade på trevliga djur


Sedan vidare till Taupo och Huka Falls

Drog ut på älsklingspuben Finns för första gången. När vi inte festade med Tokoroas rugbylag som precis vunnit något mästerskap, så spelade vi biljard med några amerikaner och när vi inte gjorde det så var jag utklädd till någon tomtegrej. FANTASTISK kväll och dagen efter träffade vi i princip alla vi festat med kvällen innan också. Hej lokalkändisar efter en kväll.


Väl hemma igen så hade Chris hittat en GET i ett dike, så jag fick åka med geten i knät till Veterinären

Vi gjorde framsteg med Billy


Olivia var hemma från skolan en dag så vi bakade lite muffins

Mina två bästa kompisar i huset tyckte inte om varandra, men deras kärlek till mig var tillräckligt stor för att trotsa det och ändå ligga vid min sida på kvällen haha ;)

Olivia kunde inte hålla sig borta från valparna... förståeligt

Vi hade en otroligt varierad kost denna månad ;)

Hade kalas för barnens gosedjur

Jag fyllde 20 år!

Jag och Gill red ut en sväng till stranden. Det vi trodde skulle bli en lugn och fin tur i solskenet blev bara massa vårbus från hästarnas sida


Jag och Emma drog återigen till Taupo, hade minst lika kul denna gång


Dagen efter pyste vi iväg till Napier och av en slump hittade vi detta vackra ställe på vägen

Väl i Napier var det stendött. Det var nästan helt folktomt och de vi träffade var så galet konstiga
 
 

Juli 2012

Bilderna från resan hör ju egentligen till juni, men jag bloggade inte om det förrän i juli så nu får det bli såhär. Jag reste alltså hela vägen till Nya Zeeland för att bosätta mig här de nästkommande 12 månaderna. Denna månad bestod av ridläger för småbarn på vår farm de två första veckorna och sedan bara allmänt häng för att komma in i familjen jag flyttat in hos.

Hittade den här på en toalett i Sydney, blev lite varm i själen haha!


Första dagen med min nya familj. Barnen blev helt till sig när de såg alla nagellack och allt smink


På ridlägret fick barnen se hur det gick till då en häst besöker tandläkaren

De fick mata våra grisar (och hundar..)


De fick rida till stranden som låg 700 m bort

En av min dåvarande värdmammas kompisar kom förbi och tog även med sig sin hund Bez. Jag och Bez blev bra kompisar den kvällen..


Barnen gjorde lyktor till ljusparaden som skulle äga rum för att fira Otakis huvudgatas ettårsdag.


Jag var fortfarande fascinerad över vänstertrafiken


Vecka 2 med ridläger, nu för lite äldre och mer erfarna barn. Vi drog till en å för att hästarna skulle få doppa fötterna lite (mitt i vintern går ju att tillägga...)


Jag och Staffien Britta fann varandra. Hon blev min lilla bebis där borta och varje kväll låg hon i mitt knä och sov såhär. En kväll matchade jag henne väldigt snyggt


Drog ut på promenad och fotade


Ljusparaden för Otakis huvudgata ägde rum


Vi fick valpar!!


Jag och Gill började jobba med Billy, "min" unghäst

Jag fick jobba extra som barnvakt hos Gills kompis. Även där fann jag mig en vän. Denna gång i Max.

På TV var det ett par coola grabbar som skulle prova surströmming i Stockholm. Gick inge vidare.


Lekte lite med barnen..
 
 

RSS 2.0