Hej och hå

Måste säga det att jag är lite imponerad över hur lugn jag lyckades hålla mig under dessa två flygresor i helgen. Jag vet inte riktigt vad jag lyckades med, men jag kunde typ intala mig själv att jag skulle låta bli att vara rädd. Jag var som alltid rätt nervös under själva lyftet, men inte alls på samma nivå som det brukar vara. Sedan när det blev lite turbulens och under landningen så kände jag ingen rädsla alls. Det tyckte jag var lite häftigt att jag lyckades med faktiskt! Får hoppas att detta håller i sig och utvecklas till att jag inte alls bryr mig? Nog för att jag tvivlar på det men. Var förmodligen bara taggad över hela Australiengrejen....
 

Byron Bay

Dag nummer två satte vi oss på bussen som tog oss till Byron Bay. Sjukt gulligt litet hippiesamhälle, men det var lite väl mycket turister för min smak. Som jag nämnde tidigare var det svenskar överallt, och var det inte svenskar så var det åtminstone skandinaver! Galet. Men det var fint där i alla fall. Vi gick en sväng till fyren som då är på Australiens fastlands östligaste del. Sedan hängde vi mycket på stranden och sådär också, sjukt mysigt ställe faktiskt.



Vi stod utanför mataffären och väntade på att regnet skulle lugna ner sig innan vi gick hem en kväll. Då fick vi se den här svarta bilen backa in i den vita typ 5 gånger. Bilföraren kan ju inte ha varit riktigt frisk? Hur kan man backa och köra på någon, köra fram lite, backa in i bilen igen, köra fram lite, backa in i bilen igen osv? Helt efterblivet ju. Tjejen i den vita bilen tutade och hade sig också, så det var bara helt sjukt haha!


Dag två i Byron vandrade vi alltså 1,5 km upp till fyren


Och ni ser ju molnen.. Det var sådär precis hela dagen och när vi kom hem till hotellet så hade vi bränt oss på dekolletage och axlar? HUR?! Snacka om att man märkte hur icke-existerande ozonlagret är i Australien efter det haha.


Det gick runt kalkonliknande grejer överallt...


Käkade en och annan glass


Och sista kvällen blev det även en och annan drink och sedan utgång!

Alla på detta uteställe var dock svenskar. Helt galet egentligen haha :)
 

Hemma

Blev en intensiv långhelg för min del! Att pysa över till Australien var sjukt värt, men så mycket svenskar jag har träffat den här helgen har jag inte gjort sedan jag bodde i Sverige typ. Vi var första dygnet i Surfers Paradise och efter en galen utekväll tog vi bussen till Byron Bay för att spendera de två andra dagarna jag hade i Australien där. Det var som att alla i Byron Bay var svenskar. Överallt på gatorna såg man skandinaviska personer och språket man hörde på gatan var inte engelska, utan svenska. Så det var väl lite tråkigt då man inte åker till Australien för att träffa svenskar, men jag har haft sjukt kul tillsammans med Camilla så det var ju utan tvekan värt det.
 
I lördags flög jag då över till Gold Coast. Planet lyfte 16.15 och med tidsskillnaden så landade jag 16.23. Jag tog mig alltså till Australien på 8 minuter, det är ju inte så himla dåligt va? Sedan klaffade det sjukt bra så när jag kom ut ur flygplatsen så gick det precis en buss till Surfers Paradise där jag skulle möta upp Camilla. Den kvällen drog vi ut och busade lite, vilket var helt galet roligt. Sedan är det ju också regnperiod där för tillfället, så kvällen som hade varit strålande gick över till att regna så himla mycket att jag trodde att min mobil skulle bli vattenskadad. Det var precis som att någon vände en pool uppochner ovanför ens huvud. SJUKT. Och det ena ledde till det andra så dagen efter hade jag och Camilla fått tag på nya klädesplagg av andra personer då våra egna var så sjukt blöta. Så jag sitter här i Nya Zeeland nu med någon annans Rip Curl shorts och T-shirt... Det är då ett Australienskt surfar-märke som är lite halvdyrt haha! Så det var ju lite random och lite kul. Nåja - lite bilder:
 



På planet kunde man sitta och kolla på Wallander, lite småballt tyckte jag.


No umeå här borta haha ;)


Väl framme i Australien blev jag bjuden på en klarblå himmel och strålande kvällssol, trots "regnperiod", så det var ju generöst


Sedan har jag inte så många fler bilder från Surfers Paradise. Jag och Emma ska dock dit igen i Maj, så det blir skoj.

Surfers Paradise

Nu sätter jag mig i bilen för att åka till Aucklands flygplats. Idag är alltså tanken att jag ska sätta mig på ett plan som tar mig till Australien. Ska till Surfers Paradise för att träffa Camilla. SJUKT taggad kan jag säga. VI hörs på onsdag om allt går som det ska ;)
 
Min feta packning på hela 3,8 kg haha!

Safe Haven

Igår drog jag och Emma till Rotorua för en trevlig liten dejt. Först blev jag bjuden på middag av henne och efter det blev jag även bjuden på bio ;) Så romantiskt va? (har lite pengar innestående hos henne sedan vi var i Hamilton haha!)
 
Vi såg filmen Safe Haven eftersom det tydligen var ett måste att se den (Emma har ju stenkoll på alla filmer som existerar..). Och vi kom väl fram till att den definitivt var värd att se, men att den inte direkt kommer gå till historieböckerna. En trevlig kväll fick vi ju i alla fall!
 
Vi käkade på restaurangen "Amazing Thai" och de hade lite fina vattenkannor och glas där minsann haha


Underläggen var lite finnurliga dom med :)

Sedan blev det biomörkret med lite popcorn och 7up!

Bra

 

Gäsp

Igår när jag skrev att jag skulle gå och lägga mig så ljög jag faktiskt inte. Men det blev inte som jag tänkt mig riktigt. Klockan två la jag mig i sängen och försökte sova, gick icket. Vred och vände på mig i sisådär 2 1/2 timme innan jag bestämde mig för att det faktiskt inte gick att somna. Så halv fem drog jag fram datorn och började se på en film. När den var slut drog jag ut på en promenad i 50 minuter. Sedan har jag hållit mig så upptagen som möjligt för att inte somna. Ikväll kommer jag definitivt inte att ha samma problem.



Var ute och gick innan solen hunnit gå upp och innan alla människor vaknat till liv. Otroligt härligt!

Har hängt i poolen idag, för det är lite väl varmt ute. Och poolen är så kall att det är omöjligt att känna sig trött i den haha, perfekt!

50 årskalas

Idag blev det 50årskalas för Sheries styvmamma Dessa som fyller hela 50 år på måndag. Har aldrig sett henne så dragen, sjukt roligt haha! Lite bilder från dagen:

hade på mig min fina ring som jag fick av mamma kring jul


Det blev lite poolparty här hemma innan vi åkte till själva kalaset


Tårtan!


Hittade lite spännande dricka till mig själv. Kiwi och typ maräng? Smakade glass haha!

Sherie bar in tårtan.... men var tvungen att snabbt som attan blåsa ut ljusen eftersom dekorationen fattade eld..... hahaha


Födelsedagsbarnet blev bjuden på shot, efter shot, efter shot av sin egen dotter haha ;)


Dräggigt värre...


Ja även jag skulle tydligen bli bjuden på shot efter shot.. Nåja


Efter ett tag började det spelas ABBA! Då blev man ju lite stolt som svensk. Det var även dem som fick upp alla på dansgolvet. Inte illa pinkat, Sweden.


Soptunnan blev lite full den med..


aja, nu är klockan 2 på natten här borta. Jag ska nog hoppa i säng! God natt.

picknick

För några dagar sedan var det en picknick på barnens skola. Så man fick komma dit och simma i skolans pool (inte många vuxna i poolen dock hehe) och så tog folk med sig typ korv och bröd att grilla och käkade middag på plats. Mysigt mysigt.

 

Hjälp

Haha inatt alltså.... Jag drömde att en gigaaantisk spindel höll på att greja med sitt nät uppe i taket ovanför min säng, och att den sakta men säkert var påväg neråt. Klockan 2.45 vaknar jag upp i ren panik, kastar täcket uppåt mot spindeln (som inte existerade, tack gud), sprang iväg, tände lampan... sen började jag tänka. Allting såg ju ut precis som det skulle. Började kolla lite försiktigt i täcket jag slängt iväg ifall det låg någon spindel där i... men nej, det gjorde det inte.

Usch vad jag inte gillar verkliga drömmar, särskilt inte när det är mardrömmar haha! Helt galet så rädd jag var. Men nog har jag kunnat skratta rätt fint åt det såhär i efterhand :)
 
En helt fantastisk bild jag tog häromdagen på en spindel som inte var så himla trevlig mot en liten nyckelpiga
 
 

All my fears, gone tonight

Shit. Nog har jag några spännande månader här framöver. Jag har precis bokat två resor till. Vart då? Jo till Australien! Sedan kommer det förmodligen att bokas ytterligare en resa alldeles strax som ska bära av till södra ön.

Denna månad, alltså den 23 februari pyser jag iväg till Australien och Gold Coast/Byron Bay för att hänga med Camilla som är där på semester. Kommer bli så grymt att få träffa henne igen!
Den 9 mars åker jag iväg till Sydney helt själv. Jag har alltid velat åka dit, men jag känner ingen där och Emma kan inte hänga med mig så jag får åka själv helt enkelt. Blir självklart att bo på backpackers ställen så man kanske möter andra som reser ensamma. Ska bli ett spännande äventyr, helt klart.
Den 30 april är det dags för mig och Emma att åka till Brisbane/Gold Coast. Det ska bli hur kul som helst!! Vi har stora planer för den resan haha.
 
Sedan har jag och Emma även planer på att ta oss till södra ön i Juni någongång. Vi får se hur det blir med det, men det ska förhoppningsvis bokas snart. Och efter det är jag ju på ett plan påväg hem till Sverige igen!! Sjukt. Dessa månader kommer förmodligen bara flyga förbi i en rasande fart.
 
Tänk att få se det här på riktigt.. Gah. Jag ska dit!!

RSS 2.0