Vidare till Napier

Eftersom vi hade lite för roligt kvällen innan så var i alla fall jag helt körd tills klockan var typ 17 nånting. Och det var inte alls roligt att behöva åka bil på en väg som slingrade sig lite för mycket där mellan bergen. Vi fick lov att stanna några gånger och på ett av ställena råkade vi dessutom hitta årets utsikt. Blev lite paff faktiskt. 
 
Väl i Napier hittade vi ett otroligt sött och hemtrevligt litet hotell. Eftersom vi inte riktigt hann uppleva staden så satsade vi på att istället ha en trevlig utekväll. Det gick inte riktigt heller. Vi var mitt i stan, eftersom vi tänkte att logiskt nog är det där som det händer, men nä.. tydligen skulle man till andra sidan hamnen för att hitta lite mer ungdomar. Så vi träffade många äldre personer, en del trevligare än andra. Två stycken ville jag ge en smäll, ena för att han var allmänt otrevlig och den andra för att han var dryg och hakade upp sig på att Australien var bästa landet ever och att we are young and free. Det var på riktigt allt han sa i kanske 1 timme haha. Men det var en upplevelse det med.
 
Dagen efter var det en stor marknad precis utanför vårt hotell så vi strosade omkring lite där. Köpte varsin våffla och Emma hittade några böcker hon köpte osv. Sen käkade vi på donken och strosade lite på stan tills det var dags för mig att sätta mig på bussen hem. En trevlig helg var det, utan tvekan!
 
påväg till Napier hittade vi detta place av en slump


Det blev "lyx"middag på kvällen i Napier. Efterrätten var ett måste.

Första stället vi tänkte dra ut på var det såhär mycket folk på. Klockan var ändå cirkus halv ett när jag tog denna bild. Efteråt kom en kille med rakat huvud och tatuerad över hela skallen och stötte på mig, dååå bestämde vi oss mer eller mindre för att dra vidare när vi druckit upp.

Nästa ställe var ett karaokeställe. Mannen på bilden är kille nr1 jag hade kunnat slå till. Han påstod att han var synsk och på bilden läser han massa viktig information ur Emmas handflata.. juste. Han var tydligen jäklig generös också som inte tog betalt. Hm.

Sen har vi kille nr 2 jag hade kunnat slå till i mitten på denna bild. Han hakade som sagt upp sig på Australien och att we are young and free. De andra två kände honom däremot inte, men de verkade otrolligt tjenis så jag blev galet förvånad. Snubbarna till höger och vänster höll i alla fall på att spela in en dokumentär om en transsexuell tjej. Haha, random, jag vet.

Våra lakan på hotellet. Hemmatrevligt som sagt haha!

På marknaden dagen efter :)

Älskade Taupo.

Det blev ju bestämt som hastigast att jag skulle dra iväg till Taupo och Napier denna helg. Satte mig alltså på bussen i fredags för att hoppa av 5 timmar senare i Taupo. Äääälskade Taupo. Under bussresan tänkte jag tillbaka på hur roligt vi hade det för tre veckor sedan när vi var där, och jag blev lite rädd att mina fina minnen skulle bli förstörda ifall kvällen inte skulle bli lika bra i fredags som den var för tre veckor sedan. Jag hade ingenting att vara orolig över kan jag bara säga. När vi inte stod och samtalade med kostymnissar som spelade biljard, så stod vi och dansade till diverse rocklåtar tillsammans med 50+are. När vi inte gjorde det, så stod vi och rockade loss på dansgolvet med alla olika sorters människor. Jag hade under kvällens gång alltid på mig någon form av huvudbonad (mössa, keps, pirathatt osv) tillhörande massa olika personer, samt en fjäderboa och så vidare. Det var en perfekt kväll och jag undrar verkligen om Taupo kan göra en besviken?
 
När Finns (baren) stängde så samlades alla ute på gatan för att antingen köpa fyllekäk eller vänta på skjuts - eller som vi, bara hänga med allt folk för att vi inte kände oss riktigt färdiga med kvällen ännu. När jag och Emma då står där och pratar med lite personer så ser vi hur en tjej vi hängt med tidigare under kvällen blir (brutalt) dragen till en fet polisbil av sisådär 7 polismän. Det var sånt där man bara sett poliser göra på TV och det var också helt sjukt för mycket gjort av dem eftersom tjejen knappast gjorde motstånd. Det som hände var att hon inte hängde med i svängarna eftersom hon var så galet alkoholpåverkad. Tyckte synd om bruden. Men men, vi hade en himla bra kväll och sista ölen tog vi vid klockan 5. Stabilt som tusan!
 
Dagen efter blev det bakismat på KFC, ett försök till att sova i bilen då vi behövde checka ut från hotellet kl 10, sedan handlade vi lite färdkost till vår resa till Napier och trots att vi båda var rejält bakis så köpte vi mjölk, banan, fruktsallad och vatten?!

"Jodå, så att här har man ju legat" stod det minsann på min säng. 


Obligatorisk middag på Breakers


Hittade plattång inne på tjejtoan på Finns


Kostymnissarna jag nämnde ovan var kostymnissar just för att det var svensexa på schemat. Brudgummen to be  var tvungen att slutföra dessa uppdrag, dessvärre ville vi inte hjälpa till med något.


Jag och Joe som var utklädd till en tomte sist vi träffade på honom haha! Och ja, här har jag både fjäderboa och okänd huvudbonad på mig.

När jag anlände till Taupo dagen innan så såg jag en liten flicka som gick förbi med en snöboll i handen. Jag förstod inte riktigt hur det var möjligt då de endast har snö uppe på bergen här. Men se på tusan, någon har styrt upp en liten pulkabacke åt barnen där hahaha!

Beach ride

Det var en fantastisk dag idag, det kändes som en riktig sommardag minsann. Så Gill kom på idén att vi skulle ta hästarna till stranden. Inte Billy då eftersom han inte direkt är pålitlig och på riktigt inriden, utan på en häst som heter Buddy. Ni kan ju tänka er hur ett par hästar beter sig som inte varit på en riktig strandtur på 5 månader PLUS att det är fantastiskt mycket vår i luften här. Det måste vara det. Hästarna är helt galna allihopa. Så trots att jag sitter på den häst som skulle klassas som den absolut mest pålitliga på hela den här gården, så får jag stå ut med en häst som skenar iväg för minsta lilla, skuttar runt som en liten kanin etc. Men jag kände mig trygg hela tiden. Han är inte den som försöker bocka av en och det är ju det värsta haha.
 

YAY

Emma skrev idag lite försiktigt och frågade om vi eventuellt kunde åka bort till helgen. Bruden kan ju knappt ta ledigt så upptagen som hennes familj är, så jag blev ju astaggad på direkten. Så på fredag sätter jag mig på bussen igen mot Taupo, älskade Taupo. Var ju där för tre veckor sedan då jag åkte upp till Emma som bor några mil därifrån i Tokoroa. Lärde även känna lite folk där uppe så ska bli roligt att träffa dem igen, har till och med någonstans att bo nu om vi vill. Det är ju helt otroligt hahaha. Sedan på lördagen blir det väl Napier och på söndag sätter jag mig på bussen hem. Är sjukt taggad inför denna helg, det ska bli grymt! Och min helg har faktiskt redan satt igång, imorgon ringer inget alarm på mobilen. Gud så skönt!
 

Euw

Imorse alltså... vilken morgon. Hahaha. Lillkillen på fyra år har ju lite problem att få saker gjorda. Så jag försökte i kanske 10 minuter att få honom att ta på sig skorna, tillslut börjar han babbla om att han mår illa och vill ha ett glas vatten. Jag tänker inom mig "men helvete hur svårt ska det va? Ta bara på dig skorna så blir livet så jäkla mycket lättare för dig... sluta med dessa ursäkter jag orkar inte meeeer" och vips så har han spytt över halva köksgolvet. Hahaha. Herregud.... Han kan bli väldigt äcklad av saker och denna morgon tog han lite väl mycket salt på sitt ägg vilket gjorde att han spydde upp det. Jättemysigt var det att torka upp det sen också ;) och helt otroligt vad elak jag kände mig efteråt som inte trodde honom, men vad ska man göra liksom?
 

Ja må hon leva

Igår började dagen med att jag vaknade innan väckarklockan för att barnen väsnades ute i hallen (de ville att jag skulle vakna) och tränade på att sjunga "happy birthday". Tror helt ärligt att de var mer taggade än jag hahaha. Jag envisades dock med att ligga kvar i sängen tills 7.30 då jag egentligen skulle upp. Så när jag kommer ut blir jag informerad om att jag måste sitta mitt på vardagsrumsmattan och vänta där. Sagt och gjort. Sedan kommer både Olivia och Ben med varsitt paket och varsitt kort till mig. Otroligt gulligt, av Olivia fick jag det första halsbandet med fjädrar på, sjukt fint. Av Ben fick jag nitarmbandet. De hade valt ut grejerna helt själva. Sedan fortsatte dagen med att jag absolut inte fick göra något husarbete, perfekt. Så jag gled runt på gården, matade vissa djur (sånt kan man ju inte direkt ta ledigt ifrån haha) och vissa stunder sken även solen så jag kunde njuta av den. Dagen rullade på och jag var rätt nöjd med att jag fått två presenter, trodde inte ens att jag skulle få något. 
 
Sedan kommer Chris (pappan) hem från jobbet och håller ett paket i sina händer, på paketet var det min egen mammas handstil, så ett paket hittade hit från Sverige till och med! Fick studentkatalogen med bilder på alla som tog studenten i Umeå och en tidning (skönt med lite svensk läsning faktiskt). Där trodde jag återigen att vi kommit till slutet, men nä.
 
Precis innan det är dags för Olivia att gå och lägga sig så släcks alla lampor. Plötsligt börjar alla sjunga och ut kommer Gill (mamman) med en stor chokladtårta som det står i Happy Birthday i rosa på. Där dog jag ju lite haha! Fick ett till litet paket, denna gång från Gill och Chris. Fick ett halsband gjort av valben och snäckskal som ska ge en tur och skydda en speciellt när man reser över vatten. Sedan fick jag även en nyckelring som föreställer en kiwifågel som är väldigt traditionellt för Nya Zeeland. Är jättenöjd med min födelsedag. Den blev bättre än jag trodde. Jag förväntar mig oftast ingenting, då blir man ju alltid positivt överraskad om något bättre händer.
 
 
 

Emilie 20 år

Grattis till mig då! Får en 10 timmar längre födelsedag i år eftersom den uppmärksammas i både Nya Zeeland och i Sverige. Det är ju helt som det ska kan man tycka ;) Har fått lite presenter som jag kan visa upp senare. Behöver inte göra något husarbete idag heller, lyx. Hade varit trevligt att fylla år lite oftare haha.
 

Baka ♥

Det blev lite bakning idag också. Och eftersom barnen har fått någonslags födelsedagsfeber (många som fyller år nu, bland annat jag imorgon hihihiihh) så vi hade ett litet kalas för deras gosedjur. Sjukt god chokladkaka förresten! Önskar att jag kunde bjuda på en bit via bloggen haha.
 

Någon som är sugen på banan?


Mys

Det är inte ovanligt att man hör massa fnitter från lådan där hundvalparna är. Detta är då anledningen.
 

Dagen idag

Det var en supervarm och härlig dag idag. Nyheterna snackade dock om regn igår? De har ju ingen koll nånstans. I alla fall, jag har just nu ett lamm och en häst jag måste mata några gånger om dagen. Så jag passade verkligen på att hänga ute i solskenet idag. Gå lite extra sakta till varje ställe liksom. Grymt härlig vinter detta alltså. Kan inte sluta säga det och kan inte ens föreställa mig vilken najs sommar som väntar på oss i November.
 


Det är inte alls lerigt på vissa ställen här haha! Lånade Gills stövlar, om jag går omkring i mina boots så stänker det ändå upp lera och skit på benen, men inte nu!!

Allt går bara man vill

Dessa två krabater är verkligen inte vänner med varandra. Men de är ju båda vänner till mig, så hur ska man då göra? Man ignorerar helt enkelt att den andra är där. Vänder ryggen till lite smått. Perfa!
 

Aw..

En liten filur somnade minsann i mitt knä idag. Dom här valparna är ju så söta så man inte riktigt vet vart man ska ta vägen.
 
 

Baka baka liten kaka

 
Eftersom Olivia inte mådde sådär jättebra igårkväll bestämdes det att hon skulle få vara hemma från skolan idag. Sagt och gjort. Och vad kan man göra för att underhålla sig i några timmar? Baka massa cupcakes kanske? Till och med jag tyckte att det var lite roligt, och då är inte jag den som gillar att stå i köket.
 


Beachbrook stables är alltså själva företaget här :)

So cute..

 
Man blir ju en aning förälskad i dessa små krabater. Nu är de drygt 3 veckor gamla och har börjat bli rätt aktiva. De går omkring som små tjockisar och busar med varandra så fort de är vakna. Otroligt gulligt.

Movie time

Såg just klart på filmen The Pianist. Den handlar om judarnas liv under andra världskriget, och då främst om Wladyslaw Szpilman som överlevde kriget. Helt sjukt brutal film, men jag finner allt kring olika krig och annan historia rätt intressant. Man blir ju så chockad utav faktumet att detta hänt på riktigt. Se den om ni inte gjort det.

Lämna mig ifred

Hahaha, efter en månad av att konstant behöva ta hand om 5 små liv så blir man nog lite less. Men inte så less så man inte bryr sig. Men lite less så man i alla fall går och lägger sig någon annanstans. Andra sidan väggen liksom. Då kan man fortfarande höra dem. Det är bra.
 

Billybebisen

Vi har ju jobbat med denna snygging i... 3-4 veckor nu? Han är på riktigt helt fantastisk. Han var lite halvjobbig mot mig där i början, men han testade mig såklart. Nu går han som en dans och han är så jäkla fin utan att vi ens använder något bett på honom. Det är något av det mest obekväma han vet, så bett-träningen kommer senare. Först ska vi få koll på all ridning haha. Gill tog denna bild idag.
 

Nytt projekt

Idag kom den här lillen till gården. Phoenix kom hit särskilt för att han bockar och inte beter sig särskilt väl, så jag har alltså blivit hans nya ryttare tills han kan lära sig att uppföra sig som man ska och sedan ska han säljas. Jäklar vilken envis krabat, men inga försök till att slänga av mig i alla fall. Det är ju en bra sak.
 
Här blev det lite longering utan lina innan jag skulle upp på honom. Döda lite energi så att säga.

Bä åker brum

Skulle ta geten till veterinären igår. Det var ju lite som det var med bilåkandet kan man säga. Jag fick sitta med geten i knät, sen var det ju det där med säkerhetsbältet också... Så geten fick sitta med mig där i säkerhetsbältet. Hade nog inte gått sådär jättebra för geten i en krock, eftersom den förmodligen blivit mos utav mig, men ändå. Hade inte varit mycket bättre för den utan säkerhetsbälte heller liksom. Så vi kom dit till veterinären och där fick vi konstaterat att geten tydligen har någon hudsjukdom för tillfället, som förhoppningsvis kan försvinna tack vare antibiotikasprutan den fick. Så nu får vi bara vänta och se.
 
 


Den försökte gömma sig under min arm under hela bilresan också, sötkorven!
 

Bääääää

Igår hittades denna lilla sötkorv i ett dike, med kroppen helt dränkt i lera som dessutom höll fast honom. Så han kunde inte alls ta sig därifrån för att få något att äta eller dricka, stackarn. Tror ni inte att han fick följa med hem, fick en dusch och en säng skapad av vår tvättkorg med lite mjuka tröjor i? 
 
Igår kunde han inte ens stå själv, han bara hängde med huvudet och kunde knappt röra sig. Han skakade flera timmar efter att han kommit in för att han var så frusen. Efter lite mjölk, lite värme och efter att vi hjälpt honom stå upp så började han helt plötsligt bräka och visa tecken på att han faktiskt hade liv i sig. Idag pratar han väldigt mycket och jag får ge honom mjölk i nappflaska och hjälpa honom stå upp. Den här kommer nog att överleva trots allt! Blir man inte lycklig av sånt här?
 
 
 
 
 

Ful...

Första gången jag såg den här kon så började jag nästan garva. Den är så otroligt ful så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Såg den först framifrån och då var det lugnt, men när den sen vände om för att springa ifrån mig så såg jag hur fantastiskt ofager den faktiskt är. Den är så ful så att den blir söt. Titta bara på huvudet?!
 

Söndags

Dagen efter själva festandet var så komisk. Vi var tvungna att checka ut från motellet innan 10 på söndagen, så det gjorde vi. Då tänkte vi att det skulle passa bra med lite frukost på Burger King eftersom det låg precis bredvid där vi parkerat bilen. När vi kommer ut ur dörren och börjar gå mot parkeringen så ser vi folk från rugbylaget (som då bodde rakt över gatan) och de börjar vinka glatt mot oss och skrika hej liksom. Vi blev lite chockade, men hejade självklart tillbaka. Sen gick vi in och åt och när vi var klara satte vi oss i bilen. När vi börjar köra är det någon idiot som bara går rakt framför bilen.... då är det en av amerikanerna som spelat biljard, han börjar asgarva och vinkade glatt han med. Sen skrek han åt några andra som gick lite längre bort, de kollade mot oss - självklart var det de andra amerikanerna som spelat biljard. De började också asgarva och vinkade glatt. Vi kunde inte göra annat än att garva vi med. Så fort vi gick till något ställe så hittade vi folk vi kände, sjukt kul att känna sig som en liten kändis här i NZ haha ;)
 


Det blev fint bussåkarväder för mig. Buss i 6-7 timmar alltså ♥

Tillslut var jag framme i lilla Otaki, visst ser ni hur fantastiskt stor stad det ser ut att vara?

Hundarna verkade ha saknat mig också, en gick och la sig på golvet i mitt rum, en följde efter mig vart jag än gick och en gick och la sig i min säng. Den sista brydde sig dock inte. Haha.
 

Taupo

Emmas "mamma" här i NZ tyckte att vi skulle dra oss till Taupo och antingen ta in på något motell eller stanna hos hennes föräldrar som har hus där. Bara för att få komma bort lite och ha lite kul. Vi tänkte på saken och insåg att... why not? Vi hittade ett schyst motell mitt på bargatan, kostade i princip ingenting heller så det var ju helt som det skulle. Sedan får vi veta att baren som ligger under vårt motell (motellet låg på övervåningen) hade årets vinterfest och pga att vi bodde där vi bodde så fick vi armband som gav oss billigare priser i baren. Tror ni att allt blev perfekt eller tror ni att allt blev perfekt? Lite bilder:
 
Lugn bara lugn, det finns bar!!

 
Vårt fina rum haha!
 
Middagen blev på Breakers, liknar typ Allstars/O'learys till maten fast med helt fantastiska priser!!


Eftersom det var midwinter party så drog de till med lite tomteoutfits... tror de har missuppfattat det där med att bara för att det är vinter så innebär det inte jul!

Vi hängde med några amerikaner som spelade biljard. Sen joinade även några kiwis (Nya Zeeländare), här stod vi rätt länge då vi hade tröttnat på att hänga med Tokoroas rugbylag. Hahaha japp, vi har festat med sisådär 15 killar som precis vunnit något rugby-nånting. 

Sen hittade vi några grabs som klätt ut sig till någon... tomte/räka/nånting. Självklart ville jag ta över denna outfit. Så jag snodde en i gängets typ morgonrock och huvudbonad. Fick en mössa under också? Behövde inte frysa där inne i alla fall.

Huka Falls

När vi lämnat Rainbow Springs och Rotorua så körde vi vidare mot Taupo. Längs vägen fanns en skylt där det stod något om "Huka falls" och eftersom vi inte hade något direkt schema att följa så tog vi en liten sväng dit också. Det var inte det mäktigaste vattenfallet jag sett direkt, men alltså färgen på vattnet? Helt otroligt ju. Bilderna är förövrigt tagna med min iPhone, rätt bra grej det där!
 
 
Man kan ju tro att jag lärde mig vad dessa skyltar betyder efter Island förra sommaren. Men nä, klart att vi gav oss ut på en liten spontanvandring.... Pernilla, du vet precis vad jag pratar om..... hahaha.

Rainbow Springs

Vi åkte förbi en djurpark i lördags också. Man måste ju få vara lite barnslig ibland. Åkte dessutom the big splash några gånger som var töntigt roligt ;)
 

Rotorua

Igår drog vi runt lite och busade på olika orter. Vi började med Rotorua där vi sprang runt i butiker i sisådär två timmar. Har ju inte shoppat något på över en månad så jag kände hur det verkligen behövdes att springa omkring i lite affärer och kika på allt möjligt. Kom bara hem med två nagellack, hittade några sjukt fina klänningar till otroligt bra pris också men orkade verkligen inte prova och greja så den butiken får vi dra till igen senare i livet.
 
Hittade hem ;)
 
Jean Paul Gaultier, 1000 ml... lär ju vara billigt du!

Schyst Noel!

Var tvungen att springa in på Noel Leeming för att köpa nya hörlurar då mina la av förra veckan. Jag brukar ju alltid köra på hörlurar från Skullcandy och nu hade jag bestämt mig för att köpa de blå eftersom jag redan haft svarta, röda och rosa. Självklart är de rosa $10 billigare, så säljaren där inne föreslog ju givetvis att jag skulle köpa dem istället... men jag var så inne på de blåa så jag var bara tvungen att ta dem ändå. Titta på kvittot vad som hände då? Älskar snälla människor och bra service alltså, man blir ju så lycklig!
 

Hemma igen

Det funkade inte så jäkla bra för min del att blogga hos Emma. Så nu när jag kommit hem igen så får jag slänga in några inlägg om min helg. Vi hade så galet roligt igår när vi gick all in i Taupo, men vad som hände där får ni veta senare!
 
I fredags blev det en lugn dag eftersom Emma jobbade. På eftermiddagen gick vi ut och hjälpte till lite på farmen, jag fick bland annat försöka få kalvar att börja dricka mjölk vilket uppenbarligen inte är jättelätt första gången man gör det. Men jag lyckades med några i alla fall, det är alltid nånting ;)
 
 

Åka buss

Ja så igår förflyttade jag mig ca 40 mil norrut och bussresan blev otroligt nog inte tråkig en enda sekund. Ett tag hade jag en australiensk poet bredvid mig och i nästa sekund följde någon snubbe efter mig och frågade om jag bodde i Schweiz, i Sverige? haha. Nu är jag i alla fall här i Tokoroa hos Emma och vi får se vad vi hittar på :)
 

Gjorde något jag verkligen behövde

Känns otroligt bra nu igen!

RSS 2.0