tired

Blev just väckt av fröken Emma, tydligen skulle vi ha gjort någon enkät innan kl 12 idag. Jaha, det var väl bara att kliva upp medan man var vid medvetande.

Nu måste jag ta tag i mitt rum också, eftersom jag förmodligen får finbesök idag så kan det ju inte se ut såhär. Och efter det blir det lite skolidrott, inte för att jag måste utan mest för att det är kul.

Nu: frukost.


otroooligt snygg bild på mig och Carro.


Schuuul

Dagens makelektion bestod av att göra antingen spa- eller standardmanikyr. Detta är vad jag åstadkommit. Isabelle är min handmodell idag.



Sen blev det massa bus helt plötsligt.









Sen hade vi klädstyling, där vi skulle fålla ett par jeans.



Sen blev vi trötta


Hur länge håller din make up?

Foundation:
Ca. 12-18 månader.

Varningstecken: Unken doft, vattnig konsistens eller att den "skär sig" som när vatten och olja delar sig.

Mineralfoundation används till det tar slut. Det härsknar inte
.


Concealer
:
Ca. 6-12 månader.

varningstecken:
Illaluktande, annorlunda konsistens.

Cover All Mix (från MUS) har en längre hållbarhet.



Puder:

Pressat, ca. 1 år.
Löst, ca. 2 år månader.

Varningstecken:
Klåda eller andra hudirritationer.


Rouge:
Ca. 2 år.

Varningstecken:
samma som puder.


Ögonskugga:

Kan användas i flera år, se till att locket är ordentligt stängt. Var inte där och peta med fingrarna bara!


Mascara:

ca. 3-6 månader.

Varningstecken:
annorlunda lukt, klumpar.

Undvik att dra borsten upp och ner, det för ner fler bakterier än nödvändigt.


Kajal:

Penna ca. 2-3 år.
Flytande (eyeliner) ca. 1 år.

Vässa pennan ofta för att få bort bakterier.

Honey I'm home

Så nu har jag precis kommit hem efter en lång skoldag. HAHA. oj. Nu märkte jag att jag glömde äta upp en macka imorse innan jag drog? Längtade jag så mycket efter skolan?!

Nä men. Ja. I alla fall, vi hade tydligen manikyr idag på maken.. jag som precis gjort mina naglar fina. Nåja, sånt som händer. Har filmat och tagit mycket bilder idag så jag visar senare.

Men nu måste jag skynda mig, för jag ska snart iväg igen!

good stuff

Det är inte lätt att få till en snygg fransk manikyr på sig själv. Meeen som alltid så kommer det nya produkter och prylar som förenklar vår vardag.





Dom här skönheterna kommer från märket Yves Saint Laurent, går på ca 300 kr (med lite tur).

nails


nya naglar

Om jag hinner imorgonbitti ska jag ta kort på mina nya naglar :) Körde lite Bill Kaulitz inspirerat!
Jag vet att jag är lite konstig som typ får för mig att göra sminkningar mitt på natten, fixar naglarna vid den här tiden... men det är väl så med oss nattmänniskor? Hjärnan kommer igång och mest av allt vill man väl bara sitta uppe och pyssla med massa roliga prylar och saker.

Nåja. Som sagt, bilder kommer imorgon. Nu sover vi.

Anna Anka söker assistent

http://3.bp.blogspot.com/_RwNi6Ul_Ll0/S7MqCXik4HI/AAAAAAAAAHc/Uy5xdgz_u-I/s1600/anna+anka.jpg

Kanske lite konstigt att jag av någon anledning måste se varje avsnitt av detta minst sagt knasiga program. Jag stör mig väldigt mycket på Anna och hatar verkligen när hon säger "and don't... fuck... up". Jag vet inte.. kanske är det därför man vill kolla? Finner ingen logik i nånting och nu sitter jag ju verkligen bara och svamlar.

Men då vet ni vad jag sysslar med i alla fall.

just so you know


Vi sitter fast

Haha jag och Kajsa har inte kommit ut på någon promenad än. Blev mest bus istället. + att min kisse har lärt sig att hälsa.


100428

Okej, jag vet inte hur många gånger jag trott att den här dagen har varit torsdag. Igår var det allt jag levde efter, nu när jag vaknade var jag 100% säker på att jag var sen till skolan. Men näe. Det är en till liten meningslös dag mellan mig och torsdag!

Okej meningslös var elakt. Kajsa och Malin är påväg hit från skolan nu, så ska vi ut och promenera en aning. Känns som att jag och Kajsa fått igång det här med träningen ordentligt! Duktigt av oss tycker jag :)

Jobbigt med morgonen är att jag alltid är så galet hungrig, nu efter en halv banan lider jag av någon form av paltkoma. suck!


my beloved tuesdays

Jag gillar tisdagar. Dels för att jag vanligtvis får någon härlig spabehandlig varje morgon. Dels för att jag får bodyjama lite senare. Dels för att det är massa bra serier på tv. MEN VARFÖR SKA JAG BEHÖVA MISSA UGLY BETTY VARENDA JÄÄÄVLA TISDAG? hmmm.

Nä. Det där var onödigt. Har fortfarande kvar några positiva timmar av den här positiva veckan som jag och Kajsa slängt oss in i. Så hur ska jag omformulera mig? Fan så nice med en extra timme tv-tittande på söndagar!!! YES LOVE LIFE.

mother

Detta fick jag av min kära mamma när hon kom hem från jobbet.



Ett kinderägg. Ett BARBIE-kinderägg. Nåja, smakar ju fortfarande lika gott.

Detta är varför man pallrar röven till gymmet varje kväll.

gillar hur jag matchar

Trots att jag går stylist med spa är jag ju inte särskillt duktig alltid.

Turkos tröja, rosa strumpor, gröna naglar? 80-tals emilie i farten?


busyyy

Nu hade jag tänkt laga lite mat, sen blir det att gå iväg till träna igen. Veckans andra träningspass på g, vilket känns super. Idag är det bodyjam som gäller och det finns ingenting som är roligare.

c ya laterrr



tips

Problem med hyn? Vad är boven i dramat om du är så duktig på att rengöra ansiktet? Förmodligen necessären. Gamla produkter kan vara riktiga bakteriefällor och orsaka oren hy och hudirritationer. Så in med det nya och ut med det gamla!

1. tvätta necessären.
Går din necessär att slänga in i tvättmaskingen, kör på det. Annars får du tvätta för hand. Spelar ingen roll hur mycket gamla produkter du rensar ur necessären om den också är skitig. baaakteriebov

2. Släng allt du inte använder.

Har du grejer äldre än 4 månader där i? SLÄNG. Dom tar bara plats och du slipper riskera att få gammal make up på hyn.

3. Släng gamla makeupsvampar och applikatorer
Släng alla svampar och applikatorer som legat löst. Skaffa ett penselfodral där du kan förvara applikatorerna.

4. Rengör!

Tvätta dina penslar minst en gång i veckan. Penslar och borstar gjorda i äkta hår kan du även skölja i balsam för att bevara mjukheten.

- Kom ihåg.

Stäng/skruva åt locket på foundations, eyeliners, mascaror osv. Locket förlänger livslängden på din make up!

sötare än socker





mina små bananer

dagens v-b


Natur- eller konstfiber?

Köpt en fin tröja på second hand? Lappen borta? Hur ska man kunna veta vad det är för material nu?

Vad sägs om brännprov? :)


Här såg vi lite snabbt att tråden höll en jämn låga och efteråt blev den aska. Det innebär att tråden är gjord av naturfiber. Gillar josefine i bakgrunden också.. ;)


den här däremot brann lite hur som helst och det brända smälte ihop sig till en plastboll. Konstfiber reagerar så! Fint jag säger plastboll där i slutet också x)

paaaartyparty





Spola fram ca 45 sek ;)




lite fint att alla låtar kommer från antingen body pump-passen eller bodyjamen.. Det är bra att träna! Man får ju lyssna på bra musik :)

videoblogg


Tidsoptimisten

Vaknade för en kvart sen och insåg att kajsa är i stan om.... för en kvart sen. ehm. nåja. snaabba sig!


Katternas verk under morgonen
:

köket


badrummet




Dom är verkligen överallt när man kollar bort.



Och nu har jag låtit Kajsa vänta på tok för länge. Så nu blir det att ta sig till stan på exakt 0 minuter.


tips

När du står i duschen ska du tänka på en sak. Schamponera håret två gånger eftersom den första gången bara tar bort fett och smuts. Den andra gången slår schampots verkan in. Så om du använder ett volymschampoo så tar det endast bort smuts om du använder det en gång, schamponera en gång till så får du volymen. Sen får man väl jobba med håret efteråt för att få riktig volym men.. ni förstår?

En annan grej värd att tänka på är att om du köper ett schampoo på ica så köper du slaggprodukter dränkta i parfym. Det är absolut inte bra för ditt hår, en liknelse kan vara att du tvättar ansiktet med diskmedel. Produkterna på ica-hyllan är inte godkända av läkare, vilket däremot frisörers schampon är (haha, rätta mig här ifall jag säger fel nu). Ditt schampoo ska ha ett ph-värde mellan 4,5-5,5. Godkända schampon skriver ut detta, vilket "slaggschampon" inte gör.

Värt att tänka på!


frisörschampoo made this frill.



tränatränaträna

 

haha nu kör vi!


God morgon Sverige.

Okej, så jag gick inte och la mig särskilt sent igår, men ändå så vägrade jag kliva upp ur sängen imorse. Jag klev helt enkelt upp nu.. men bättre sent än aldrig. Dagens planer är inte många, det jag har på schemat är egentligen att jag ska träna vid 4, men det är ju helt underbart.

Nu: Frukost!

bjuder på lite Josefine såhär på morgonen också. Skön böna!


otaggad tagg

Det var ju meningen att jag skulle stanna här med mamma, vilket jag också gjort. Vi har käkat gomat och sett två av tre filmer. Sen får jag ju ett såntdär oslagbart erbjudande från en brud jag inte sett på evigheter. Fest på teg... vad gör man? Sitter här osminkad i mina mjukiskläder, jag vill så mycket, men orkar verkligen inte. Nej, det där sket sig. Vi får ta det en annan gång.


Jag med mina fina bruds förra helgen.


videoblogg

Klaga inte! hahahaaa


Dans


Draggens frisörer och stylister dansar fint tillsammans med jocke!






My dear lips

Den som har räddat mig i vinter.

Make up stores Lip Care Mix lämnar dina läppar sådär mjuka och fina som man vill ha dem. Jag får spruckna läppar så fort dom utsätts för kyla eller vad som helst egentligen eftersom mina läppar ska vara så överdrivet känsliga.. Den här lilla burken har dock frälst mig så nu är jag fast.

Kom ihåg flickor och pojkar... inte peta i burken! köp 10 spatlar från kicks för 20 spänn istället. 20 kronor och slipp bakterier eller 0 kr och smeta på massa bakterier överallt, you decide.


Sota med färg

Använde mig av:

Skuggan Jubilee från MUS.



Ljusaste och mörkaste skuggan i denna palett från IsaDora

+ en vanlig svart kajal.

 


Lägg mycket kajal på din övre fransrad, mellan fransarna och under. Spelar ingen större roll hur det ser ut.

 

 

Ta en valfri svart skugga som du suddar upp tillsammans med kajalen.

 

 

Lägg till en valfri skugga att fullända denna make. Jag tog brunt nu för att det var guldglitter i min svarta skugga. La en ljusare skugga i övergången från det svarta till det bruna för lite mer effekt.

 

 

 

För mer intensitet i blicken, lägg till svart kajal i vattenlinjen. Annars kan man använda valfri färg där också, bara kul.

 

 

haha ursäkta flummet i bakgrunden, men klockan var faktiskt över tolv när jag gjorde det här... blir så när jag är trött. I ALLA FALL. Lilla smudgen, gudomlig när färger ska suddas ihop. Bra köp. Min snygging kommer från Sephora. Love at first sight.

 

Lägg på eyeliner, eventuellt något glitter och massa lager mascara så är part

Thursday's make up

I torsdags på make-lektionen skulle vi sota med färg. Jag sotade Nellies ögon med kajal och en knallblå färg, la till glitter också. Helhetsresultat ovan.


Angående sista bilden

I förra inlägget såg ni mig som någon 80-tals tjej.. men nej, jag ser inte ut sådär. Det var faktiskt en uppgift i skolan där vi skulle styla en kompis och även fotografera. Kajsa tänkte göra reklam för en locktång och då blev det bara så att resten av mig skulle vara 80-tal. Självklart spårade fotningen en aning och vi höll på med allt möjligt, men sånt får man väl räkna med :)

Jag tänkte mig lite mer rocktema. Sen ändrade jag till punkrock. Sen fick jag syn på en blomma: "MEN HALLÅ... "i wish I was a punkrocker with flowers in my hair"! Det kör vi på, kan jag få låna blomman? tack". Bra planering där.


Emilie genom tiden

snygging 2006
snygging 2007
snygging 2007
snygging 2008


snygging 2008
snygging 2009
snygging 2009

snygging 2010?

Mer volym

Jag använder mig av L'oreals double extension mascara och i det här fallet ska vi även använda lite löspuder på fransarna.

Om du vill böja fransarna måste du göra det innan mascaran, vi vill ju inte att fransarna ska sitta kvar på böjaren.. Applicera ett lager mascara och tryck dit löspuder med exempelvis en foundationsvamp.

På med ett lager mascara som täcker allt puder. Volym!

Ena ögat med ett "vanligt" lager mascara, andra ögat med puder.


Nails

Här är vad jag använt mig av. Bas- och topplack från Nouba. Grönt lack från China Glaze. Roströd eyeliner från Make up store (allting går ju..)

Resultatet

Ni som ofta målar naglarna kanske upplever att ni får luftbubblor under själva lacket? Undvik det genom att endast dra tre gånger med lack...penseln? haha. Vad heter det? :D I alla fall, ett drag ut åt vänster, ett drag ut åt höger, sen ett i mitten. Sen ett till lager och topplack så är det klart :)

 

Nu till en annan grej. Jag är ju en av dom som aldrig bitit på naglarna utan gärna haft långa och välskötta "klor" på fingrarna. Nu när jag började stylist med spa fick jag veta att under en nagel så finns det lika många bakterier som befolkning i Sverige. 9 miljoner bakterier under EN nagel alltså. Förhoppningsvis har man ju 10 fingrar också. Vi med långa naglar bär alltså omkring på 90 miljoner bakterier på våra händer. Oj då. Så vår spa-lärare tvingar oss att klippa av dom. Jobbigt. Jag längtar efter sommarlov så jag kan få tillbaka mina jävla 90 miljoner bakterier igen ;)


Rockabilly

Tog hjälp av min sköna Marita.


Hittade givetvis inte mina fina klämmor, så det fick bli snoddarna idag. Sätt fast håret som är närmast ansiktet, ta lite mer över hjässan.

Att platta håret kan vara en fördel

Fäst sidostyckena med hårnålar bak på huvudet. Tänk på att ytan här ska vara jämn och fin. Min fina Marita har väldigt slitet hår, därför sticker många "småhår" upp. Spraya lite hårspray och kamma det slätt.

Vi vandrar upp på huvudet och börjar tupera. Ingen fjolltupering här inte, håret ska kunna stå rakt upp!

Kamma till ytan på luggpartiet också, det här är en lite "finare" rockabilly frisyr så det ska se hyfsat rent ut. Sen får man väl bestämma hur mycket volym det ska vara, beror väl på ens individuella smak och tillfälle.

Klart!


Noppor på tröja, skitiga skor

På klädstylingen förfinar vi lite grejer som vi tagit med oss till skolan. Klassrummet har den senaste veckan varit fullt av noppriga tröjor och sådär vårskitiga skor. Vi använder oss bl.a av en liten maskin som kostar ca 89 kr från OBH nordica (till våra tröjor). Fungerar super!

Här ser vi min fina tröja. Den vänstra sidan har jag noppat, högra sidan är hur det såg ut innan.

Vi har även putsat våra skor (och andras... slavlinje?). Trots att skorna inte ser sådär jättesmutsiga ut från början så blir dom ju ändå 100 gånger fräschare efter lite puts :)

Fint va? haha


Something

Har rätt lite att göra just nu, passar på att göra en liten sminkning och varför inte dela med mig om hur?

Började med att göra basen, använder mig då av Cover All Mix som är världens bästa concealer från Make Up Store. Min foundation kommer från I.D, de använder sig av mineralprodukter som faktiskt vårdar din hy istället för att täppa igen och vara jävlig!





Jag är ingen rougemänniska, ibland är det väl okej med lite rosiga kinder.. men helst av allt "shadear" jag ansiktet med antingen en mörkare foundation eller ett puder i en mörkare nyans än vad jag ska ha. Solpuder kan vara lite too much för mig som är rätt blek under vinterhalvåret. Nu använder jag mig av en foundation från Yves Rocher och den applicerar jag under kindbenen upp över tinningarna och längst upp i pannan. Ibland lite under hakan också, bara för att skapa lite fler skuggor i ansiktet och smala av lite!





Nu till ögonen. Den vänstra skuggan heter Vanilla, den använder jag under exakt allt som basskugga. Hur många har upplevt att ögonmaken lägger sig i fula veck efter någon timme? Med en primer eller basskugga så förhindrar vi detta. Se till att du lägger den i alla små linjer och veck över hela ögonlocket så kommer vi ha en fint sittande make hela dagen.

Därefter applicerade jag lite monty längs halva globlinjen ungefär. Just för att detta ska vara en diskret vardagsmake (+ att jag lätt ser översminkad ut annars ;))





Jag lägger även lite skugga under ögonen också, med en sneställd pensel. Det ramar in ögat fint.





På med lite eyeliner så blir varje sminkning 1000 gånger finare! Lägg gärna handen lite mot kinden så får du bra stöd och en jämn linje. Dra inte din eyeliner för långt ut och tänk på att "kråksparken" längst ut måste peka uppåt, annars får du så ledsna ögon och det vill vi ju inte!






På med massa mascara och lite läppglans så har du en finfin sminkning! Lägger du till röda läppar så får du en fin klassisk sminkning! Men det kan vi ta en annan gång ;)

På med massa mascara och lite läppglans så har du en finfin sminkning! Lägger du till röda läppar så får du en fin klassisk sminkning! Men det kan vi ta en annan gång ;)



Emilie Cabrer

Okej, så vem är jag? Jag heter Emilie Cabrer, går första året på gymnasielinjen Stylist med spa här i Umeå. Förut gick jag Samhälls... men det var verkligen ingenting för mig.

Jag är född och uppvuxen i Örnskölsvik, flyttade till Umeå för snart två år sedan. Har precis skaffat två små katter, som imorgon fyller ett halvår! Det är två bengaler så det är mycket jamande, apporterande och bus här hemma.

Mitt skumma efternamn kommer från min mamma som är fransk... fast namnet är spanskt? Så mammas släkt hittar vi nere i Frankrike.

På fritiden umgås jag med vänner, både i Umeå och Örnsköldsvik. Jag rider sedan 11 år tillbaka och tränar rätt så flitigt på gymmet också. (slutar väl oftast med att jag och Kajsa sätter oss i de sköna fåtöljerna och snackar...)


Bild från skolan där jag lägger en studiofoundation på Emma.


Här har vi Zlatan. Varför heter han så? Det var nämligen kravet av min styvpappa ifall jag skulle ha två katter... Killen skulle heta Zlatan.



Och här ser vi min andra skönhet: Bonnie!

Bengaler har ett väldigt vilt utseende, men insidan är väldigt tam! De är nästan lite som hundar. Apporterar gärna, följer efter dig var du än går, går att dressera osv.!



Och en till bild på mig :)



RSS 2.0